Därför häktades männen

Två män i 20-årsåldern häktades på fredagseftermiddagen, på sannolika skäl misstänkta för grovt rån och försök till mord.

Två män häktades på fredagseftermidddagen misstänkta för grovt rån och mordförsöket  i Virserum.

Två män häktades på fredagseftermidddagen misstänkta för grovt rån och mordförsöket i Virserum.

Foto: Magnus Strömsten

Virserum2018-11-09 18:42

De båda männen greps efter en omfattande utredningsinsats av polisen, som under arbetets gång kunde skapa sig en bild av vad som hände på Storgatan i Virserum på lördagen, då en man i 40-årsåldern hittades svårt blödande från sticksår.

Enligt uppgifter i Sveriges television på torsdagen, består det grova rånet i att de båda i anslutning till våldet ska ha stulit föremål från 40-åringens bostad.

Eftersom brottet de båda misstänks för är så pass allvarligt, att det finns två års fängelse i straffskalan och med tanke på risken att de båda undanröjer bevis och försvårar utredningen valde tingsrätten att gå på åklagarens linje och häkta de båda männen.

40-åringen hittades som sagt blödande med allvarliga, dock inte livshotande skador, i korsningen mellan Strandvägen och Storgatan i Virserum vid elvatiden på lördagsförmiddagen.

Under polisens brottsplatsundersökning stängdes trafiken av på genomfarten.

På söndagen greps sedan en man som misstänktes vara inblandad, men han släpptes senare. Under tiden rullade utredningen vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!