Då kommer nya biblioteket vara klart

Det påkostade biblioteksbygget i Hultsfred ser ut att hålla tidsschemat. I början av mars, så ska allt vara klart för invigning.– Jag har för mig att det ska kosta runt 40 miljoner när det är klart, säger Christoffer Ekenmo, arbetsledare på Byggbolaget.

Billy Nero och Christoffer Ekenmo tittar och diskuterar allt som finns på ritningarna.

Billy Nero och Christoffer Ekenmo tittar och diskuterar allt som finns på ritningarna.

Foto: Madeleine Jakobsson

Hultsfred2019-08-12 08:00

I slutet av förra veckan hade det äntligen blivit dags för gjutning av den stora plattan som ska utgöra själva golvet i biblioteket. Det rör sig om cirka 1 000 kvadratmeter golvyta på det övre planet och därtill finns ett stort utrymme i det gamla parkeringsgaraget som också håller på att renoverats.

Christoffer Ekenmo som är arbetsledare på Byggbolaget är hoppfull till att man ska kunna hålla sig till det tidsschema som finns.

– Just nu ligger vi i fas och jag tror att vi ska kunna vara klara i början av mars. Det är då som det är slutbesiktning.

På bordet framför Christoffer Ekenmo ligger ritningar i mängder. Han berättar att alla detaljer finns med på ritningarna och det rör sig om cirka 800 ritningar totalt.

– På taket ska vi bygga ett fläktrum och det har monterats nya pelare för att bära upp allt. Vi har gjutit nya socklar runt hela byggnaden för att bland annat kunna sätta upp väggar. Vi räknar med att börja med det så fort betongen brunnit färdigt. Vilket lär ta ett par veckor, säger Christoffer Ekenmo.

Anders Dehlin som är platschef berättar att allt inte går riktigt som på räls. Det har blivit en hel del sanering för att kunna fortsätta med arbetet.

– Det har varit mycket asbest, det fanns i stort sätt i hela fläktsystemet och det har varit en hel del PCB som vi har sanerat bort.

Christoffer Ekenmo berättar att det stannar människor hela tiden som är intresserade av bygget och de flesta är mycket positiva till bygget.

Christoffer Ekenmo, Billy Nero, Casper Liakos och Anders Dehlin står på det nygjutna golvet.
Christoffer Ekenmo, Billy Nero, Casper Liakos och Anders Dehlin står på det nygjutna golvet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!