Vid senaste sammanträdet fick socialnämndens ledamöter en lägesrapport om den massiva satsning som görs inom äldreboendet i kommunen. Under de kommande åren ska en halv miljard plöjas ner i nya äldreboenden.

Här vid Ekliden planeras för sju nya lägenheter i nya hus som ska byggas i anslutning till det nuvarande äldreboendet Ekliden. Två blir trerummare och fem tvåor.

– Det är parkeringsplatsen närmast Ringvägen som kommer att användas, säger socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson.

Artikelbild

| Per-Inge Pettersson (C). Arkivbild.

Förutom den här byggnationen i Virserum planeras också en fördubbling av platserna på Hemgården i Målilla. Där räknar man med att utbyggnaden ska komma igång under nästa år, med 23 nya platser.

­– Det kommer totalt att bli 50 platser på Hemgården efter utbyggnaden, säger Pettersson, och det betyder att det kommer att bli en dubbelt så stor arbetsplats som i dag.

Han räknar med att det behövs 60 personer för att klara arbetet på nya Hemgården.

Fullmäktigebeslutet om att låta Riksbyggen och en ekonomisk förening ta hand om framtidens äldreboende i kommunen överklagades och det gjorde att tidsplanen för satsningen blev förskjuten.

– Men nu ligger vi i fas med planen, säger Pettersson, som hoppas att de kommande upphandlingarna ska gå att göra utan ytterligare överklagande.

Hultsfreds Trygga Hem är arbetsnamnet på den nybildade ekonomiska föreningen, men det kan komma att ändras framöver, när det blir mer fart i föreningen.