Butik kompletteras med bageri och café

Egentligen var deras tanke att öppna hembageri i nyköpta villan. Nu tar de istället över affären i Järnforsen och kombinerar den med bageri och café. "Jag har alltid drömt om att få göra något sådant här", säger Marie Garpenklint.

Barbro Paulsson gläds över att Dimitri Solstav hittat någon att sälja butiken till. Den nya ägaren planerar att komplettera med bageri och ett litet café.

Barbro Paulsson gläds över att Dimitri Solstav hittat någon att sälja butiken till. Den nya ägaren planerar att komplettera med bageri och ett litet café.

Foto: Charlotte Madestam

Järnforsen2019-01-14 21:00

Ett ägarbyte är nära förestående, så om allt går som planerat tar Marie Garpenklint med stöd av maken Hans-Peter över i februari.

– Jag jobbar inom vården, nu vill jag göra något annat, säger Marie, som kommer driva verksamheten tillsamman med äldsta dottern Erika Mange.

Så fort de hinner vill de förverkliga planerna på ett litet café och bakom butiken finns en stor chark som inte används. Det utrymme är tänkt att bli bageri, där man inledningsvis tänker baka kakor, tårtor och smörgåstårtor, för att senare satsa även på bröd.

– Vi har flyttat från Hjältevad till Järnforsen och var långt komna med tanken på att öppna hembageri, men så fick vi höra att grabbarna inte vill driva butiken längre. Det passade oss bra, på så sätt får vi ett ben till att stå på.

Dimitri Solstav och två bröder har bara haft butiken sedan i somras. Tyvärr har inte antalet kunder motsvarat deras förhoppningar.

– Det började bra, men inte tillräckligt många handlar här, så jag har jobbat gratis. Nu vill jag läsa till tandläkare istället och är jättetacksam att vi hittat en köpare. För ortens och alla trevliga människors skull ville jag inte behöva lägga ner butiken.

Barbro Paulsson är trogen kund i butiken och gläds över att den får leva vidare.

– Jag har köpt nästan allt här, för att visa att jag värdesätter butiken. När jag fick höra att det fanns intresserade, som ville ta över började jag nästan gråta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!