För tredje året i rad arrangerade Föreningen Friluftsfrämjandet Mörlunda-Vimmerby Lilla Vasaloppet på ängen bredvid Britt-Marie Lambergs hus i Kloster mellan Mörlunda och Kristdala.

Och likt tidigare år handlade det även denna gång mycket om snoriga näsor, blåbärssoppsmustascher, entusiastisk publik och tuffa spår – precis som det ska när det är Vasalopp.

Totalt var det ett 20-tal barn som slöt upp. Något färre än i fjol, men mildvädret och sjukdomar höll några hemma.

Artikelbild

| Med mammas hjälp tog sig Vidar Wenell från Mörlunda ett varv i Vasaloppsspåret medelst pulka.

– Det är våra barngrupper som är inbjudna. Här i dag är barn från två Skogsmullegrupper med syskon och föräldrar, berättar ledaren Ida Strömberg, som höll i trådarna.

När man kör Lilla Vasaloppet gör man det helt utifrån sina egna förutsättningar och vad man har lust med. Här fanns alltifrån stilsäkra Inga Feltlind, två år, från Lilla Bölö Gård till barn upp i åttaårsåldern.

– Alla, oavsett ålder, kör tillsammans, och de gör det i sin egen takt och hur många varv de vill. Det är ju ingen tävling på det sättet, även om en del verkar tro det, skrattar Ida.

Med tanke på det mildväder som har parkerat över våra trakter de senaste dagarna kan man inte annat än applådera åt arbetet med att få den cirka 300 meter långa slingan åkduglig. Och precis som det ska när det är Vasalopp var de olika kontrollerna noggrant uppmärkta – från Smågan till Eldris.

Artikelbild

| I backen upp mot Evertsberg fick hjälp rycka ut för att fixa skidtrasslet som Elsa Jonsson från Storebro råkat ut för.

– Halvvägs ini loppet, vid Evertsberg, bjuder vi på varm blåbärssoppa, berättar Ida Strömberg.

Och gissa om den stationen var populär?

Artikelbild

| Dags för start i Lilla Vasaloppet i Östorp utanför Mörlunda, arrangerat Av Friluftsfrämjanden Mörlunda-Vimmerby.

Efter målgång fick alla barn medalj och diplom. Sedan väntade korvgrillning.