Barnens idéer blir utställning

"Det är fascinerande vilka idéer och fantasi det finns". Putte Svensson Sahlin bläddrar i pärmen med teckningar och förslag till hur den nya musiklekplatsen ska se ut.

Barnen har varit på plats i parken med måttband och penna. På så vis kunde de presentera sina förslag på en skalenlig kartskiss.

Barnen har varit på plats i parken med måttband och penna. På så vis kunde de presentera sina förslag på en skalenlig kartskiss.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2019-05-26 07:00

På självaste Hultsfredsdagen vill han visa upp i alla fall en del av den här kreativiteten i en utställning, för att på vis ge barnen något att vara riktigt stolta och glada över. Att de ska få visa vad de kan.

– För barnen har en viktig del i utformningen av den här lekplatsen, säger Putte Svensson Sahlin, det är deras förtjänst att den blir av.

För några år sedan kläcktes iden om en stor lekplats i Hultsfred. Men det skulle inte bli vilken lekplats som helst, det skulle bli en lekplats med musiktema.

Och ganska snart stod det klart att barnen skulle vara med och utforma det hela, de är ju proffs på lekplatser och vet vad som är roligt.

– Så jag tog kontakt med Lindblomskolan, berättar Putte Svensson Sahlin, och de ställde upp som konsulter. Ända från förskoleklass och upp till sexan har eleverna varit med.

Och resultatet är helt strålande, det finns hur många idéer som helst. Nästan i alla fall.

Resultatet av barnens arbete har överlämnats till kommunen, för vidare arbete. Det är allt från rutschkanesaxofoner till stora pianon att hoppa på, eller studsmatta som en stor trumma.

– Men många av de här fina teckningarna hamnar i någon pärm uppe på kommunhuset där ingen får se dem, säger Putte Svensson Sahlin, som vill ändra på den saken genom sin utställning på Hultsfredsdagen.

Målet är att arbetet med lekparken ska gå från planering till skarpt läge redan nu i höst, när Köpingsparken ska förvandlas som ett led i storsatsningen på Hultsfred makeover.

Studmattor en av favoriterna. Gärna i form av en trumma, så att den håller musiktemat.
Studmattor en av favoriterna. Gärna i form av en trumma, så att den håller musiktemat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!