Ytterligare ett stort projekt för ÖSK

Ytterligare ett ledningsprojekt Àr i gÄng. I dag togs det första spadtaget för ledningsarbeten pÄ FolkparksvÀgen och Bygatan i Hultsfred.

I korsningen Bygatan- FolkparksvÀgen har det byggts en tillfÀllig vÀg som ska anvÀndas under byggtiden.

I korsningen Bygatan- FolkparksvÀgen har det byggts en tillfÀllig vÀg som ska anvÀndas under byggtiden.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2018-12-05 12:00

– Vi kommer att förbereda för de nya tomterna i Hultsfredsbyn, sĂ€ger Jens Karlsson, chef för Gata-Parkavdelningen pĂ„ Östra SmĂ„lands kommunalteknikförbund.

SÄ Àven om projektet Àr lite mindre Àn de tidigare saneringsprojekten, sÄ kommer det ÀndÄ att fÄ konsekvenser för de boende utmed strÀckan. Om Àn i ganska liten skala.

– Vad jag vet Ă€r det tvĂ„ hus som kommer att bli av med vattnet pĂ„ dagtid, sĂ€ger Jens Karlsson, och vi kommer att informera de berörda speciellt.

Under arbetets gÄng kommer vÀgarna ocksÄ att stÀngas av för trafik i olika etapper.

– Det som pĂ„verkar mest Ă€r nĂ€r vi mĂ„ste grĂ€va av FolkparksvĂ€gen, sĂ€ger Jens Karlsson. DĂ„ blir vi tvungna att bygga en tillfĂ€llig vĂ€g förbi arbetsstĂ€llet. Men det kommer inte att bli förrĂ€n pĂ„ sluttampen.

Men Ă€ven under projektets gĂ„ng kommer arbetet att pĂ„verka trafiken i omrĂ„det. Om Ă€n i olika etapper. ÖSK varnar för att det kan bli problem för posten, sophĂ€mtningen och inte minst rĂ€ddningstjĂ€nsten.

– Men vi har informerat dem i god tid, sĂ€ger Jens Karlsson.

Arbetet börjar som sagt nu, och det kommer att hÄlla pÄ fram till och med mars mÄnad. En tidsplan som Jens Karlsson rÀknar med ska hÄlla, Àven om det blir en tuff vinter med mycket snöröjning.

Projektet handlar om att bygga ledningar till de nya villatomter som Àr planerade i Hultsfredsbyn. SÄ det skiljer sig en frÄn de stora saneringsprojekt som gjorts pÄ VA-nÀtet pÄ nÄgra olika hÄll.

– Vi har ganska mycket sĂ„dant i gĂ„ng nu, sĂ€ger Jens Karlsson, och mer ska det bli. Till nĂ€sta Ă„r har vi 15 miljoner kronor i budgeten för det Ă€ndamĂ„let.

Förutom de hÀr planerade projekten har det dessutom varit nÄgra akuta vattenlÀckor att ta hand om. Exempelvis pÄ Nygatan och pÄ Fabriksgatan.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om