Ett nytt hål i vägen – akut jobb med vattenledning

Under måndagen grävs ytterligare ett hål i Ågatan i Hultsfred. Ett akut påkommet jobb med vattenledningen.

Arbetet med ett akut ledningsproblem tog fart under måndagen på Ågatan i Hultsfred.

Arbetet med ett akut ledningsproblem tog fart under måndagen på Ågatan i Hultsfred.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2023-02-20 17:46

Det har varit en hel del av det här slaget de senaste veckorna och i de här kvarteren. Mikael Nilsson, driftschef på ÖSK Gata-Park får tänka efter vilket jobb det handlar om. Det är rätt mycket på gång just nu.

I förra veckan lagades ett fel i andra änden på Ågatan och tidigare har det varit grävjobb på Notvägen och Idrottsvägen som ligger i kvarteret bredvid. Bara ett stenkast bort. Ett rejält stenkast, men ändå.

Kan det vara med vattenledningar som med gamla hus, börjar man rota i ena änden så är det bara att fortsätta tills det är klart?

– Ja ibland verkar det vara så, säger Mikael Nilsson, det såg vi på vattenläckan på Fridhemsvägen häromveckan. Då var vi nästan färdiga med den första läckan, när det blev en till alldeles bredvid.

Under måndagen stängdes trafiken på Ågatan av i båda riktningarna. Men det ställer inte till några våldsamma trafikstörningar. Ågatan är en lugn villagata som inte har så mycket trafik. Och de boende kunde köra ända fram till avspärrningen från båda hållen.

Målsättningen är att det här jobbet ska kunna avslutas under måndagskvällen, eller allra senast under tisdagen.

– Det ska i alla fall inte behöva bli något långjobb, säger Mikael Nilsson. Det ska ju bara bli en reparation, inte en hel VA-sanering.

Det är ÖSKs egen driftpersonal som gör det här jobbet, rörläggarlaget har fullt upp med jobben på Notvägen och Vinkelgatan där hela ledningsnätet byts ut i en omfattande sanering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!