Roger Lindén för whiskyglaset till näsan. Doften sägs vara den viktigaste delen inom provningen.
I glaset är en av tre Bunnahabhain. Alla med olika karaktär, förstås. Den äldsta, Sherry Matured från 1991, har en stor och fyllig smak med nyanser av ek som följs av gräddkola, apelsin och jordgubbe.
Trevligt besök
Det är en lite högtidligare provning för medlemmarna i Målilla Whiskyklubb, som startade för två och ett halvt år sedan.
Ljuskronorna i taket på Moliljans festvåning och kandelabrarna med levande ljus gör förstås sitt till att kvällen blir speciell - men det är särskilt Peter Sjögrens besök som gör det där lilla extra.
- Det är jätteroligt att få hit någon som kan berätta intressant och mer om whiskyn vi provar, säger John Lundgren, som ansvarar för träffen som får avsluta 2012.
Målilla Whiskyklubb anordnar tre träffar på våren och lika många på hösten för sina 14 medlemmar. Klubben bildades mest som en rolig grej, säger John Lundgren.
- För att fler ska kunna smaka roligare sorter, tillägger han. Vi lär av varandra och provar oss runt i världen.
Whiskyklubb guidades runt bland skotsk whisky
Han väljer själv att kalla det "ett intresse som gått över styr".Nu driver Peter Sjögren Svenska Eldvatten tillsammans med Tommy Andersen och inspirerar gärna andra att se tjusningen med whisky.
Det blev en festlig kväll med kandelabrar och fem whiskysorter från Svenska Eldvatten, som provsmakades av bland andra Hans Svensk, Bosse Karlsson, Tomas Granlund, Mikael Granlund och Leif Malmborg.
Foto: Fotograf saknas!
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!