Klubben bjuder upp till dans – i gamla Blå Hallen

Nu är det dags att prova kunskaperna. Vimmerby Sportdansklubb bjuder upp till en danskväll på Valhall.

Erika Frööjd och Tova Konradsson i Vimmerby Sportdansklubb bjuder upp till dans på Valhall. En danskväll som ska öka intresset för sportdans i Hultsfred.

Erika Frööjd och Tova Konradsson i Vimmerby Sportdansklubb bjuder upp till dans på Valhall. En danskväll som ska öka intresset för sportdans i Hultsfred.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-10-12 11:30

Sedan en tid tillbaka har Vimmerby Sportdansklubb haft en danskurs i Hultsfred och nu är det dags för deltagarna, och andra intresserade, att testa kunskaperna. På fredag kväll bjuder klubben upp till en danskväll, och knyter därmed an till de stolta danstraditioner som finns i huset.

– Det blir en kväll med mycket dans och en hel del prat. Den sociala biten är viktig och vi hoppas att det ska bli en rolig kväll, säger Erika Frööjd som tillsammans med Tova Konradsson svarar för arrangemanget på fredag kväll.

– Det ska bli en kväll för alla, även nybörjare ska hänga med i svängarna.    

Det blir väl inte de allra snabbaste bugglåtarna som spelas, kanske. Men stundtals kan det nog gå undan i svängarna ändå.

– Danserna som gäller är främst bugg och Fox, säger Tova Konradsson.  

En tanke med den här kvällen, förutom att den ska vara rolig, är också att öka intresset för sportdans i Hultsfred. Att klubben ska fånga upp nya intresserade medlemmar, för att öka sin dansanta skara. 

– Vi vänder oss till både barn och vuxna, säger Erika Frööjd.  

Det blir första gången som Vimmerby Sportdansklubb bjuder upp till dans i Hultsfred. Men kanske inte den sista.

– Om det här slår väl ut blir det fler gånger, lovar Erika Frööjd. Men det här är vår första utåtriktade verksamhet i Hultsfred så vi får se hur det går.

Så det är inte utan att de håller tummarna för att det ska bli ett välbesökt arrangemang.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om