Vildsvinen slog till – hundklubbens plan förstörd

Stora hålor har bökats upp i gräset på Brukshundklubbens appellplan. Vildsvinen slog till med kraft under natten till fredagen.

Natten till fredag slog vildsvinen till. En stor del av gräsplanen har bökats upp. Som tur är har brukshundklubben inga tävlingar inplanerade i höst.

Natten till fredag slog vildsvinen till. En stor del av gräsplanen har bökats upp. Som tur är har brukshundklubben inga tävlingar inplanerade i höst.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-09-17 14:10

– Hittills har vi varit förskonade från grisangrepp, säger Anna Bengtsson, ordförande i Hultsfreds brukshundklubb. För ett år sedan var det Kalvkätte trädgård som drabbades. Den här gången är det vi.

Kalvkätte trädgård ligger bara några hundra meter ifrån appellplanen. Tidigare har också fotbollsplanen vid Hagadal, på andra sidan riksvägen, drabbats av vildsvinens framfart.

– Det här visar att vi behöver sätta upp staket runt planen, det är enda sättet att hålla grisarna ute, säger Anna Bengtsson.

undefined
Vildsvinens framfart har lämnat djupa spår i gräsmattan på Brukhundklubbens appellplan i Kalvkätte utanför Hultsfred.

Klubben hade redan börjat planera för att byta ut staketet kring den lilla planen vid klubbstugan. 400 meter går det åt där. Och ska man nu sätta staket kring den nedre planen också, så är den gott och väl dubbelt så stor.

Klubbens styrelse har ännu inte hunnit börja jobba med händelsen. Men att planen ska göra i ordningen igen är det ingen tvekan om. 

– Vi sköter planen helt ideellt, säger hon, klipper gräset och sådant. Och nu har vi tydligen fått en ny, stor uppgift.

Dessbättre har klubben inga tävlingar kvar på säsongen nu, så på det viset är det lite tur. Klubben har också huvuddelen av sina tävlingar på den andra, övre planen.

– Sedan är det inte den bästa tiden nu att så gräs, när det börjar bli kallt...

Men Anna Bengtsson håller tummarna för att man nu ska få en jämnare och finare gräsplan i framtiden.

– Vi har ju fått "hjälp" med markberedningen i alla fall, säger hon.

– Men det är jättetråkigt att det ska bli så här, säger Anna Bengtsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!