Det måste vara Ture Sventons drömfrukost, semleälskare som han är. Eller temla för att vara mer korrekt.
Emåmejeriets Patrik Evertsson och Christer Sandahl satt egentligen mest och lekte med tanken på väg hem från Stockholm, när det slog dem att en semlefil kanske inte alls var en så dum idé.
- Vi har jobbat med semlefilen sedan början av november. Vi tror att den här också kan komma att gå bra, säger Christer Sandahl entusiastiskt. Vi är i alla fall väldigt nöjda.
Fem säsongsfiler
Semlefilen efterträder med andra ord pepparkaksfilen som sålts i två år. Med bra resultat.
Säsongsfilerna ska bli fem till antalet, alla med smak av bakverk.
- Semlan "lever" nog till framåt påsk, sedan när de första rabarberknopparna förväntas titta upp i Skåne, väntar nästa nyhet - då ersätts semlan av en smak av rabarberpaj med vaniljsås är det tänkt. Ytterligare en idé finns, men inte så genomarbetad att man vågar gå ut med det i dag.
Världsnyhet från Emåmejeriet
Pepparkakorna ersätts av semlor.Emåmejeriet satsar på en ny säsongsfil, som släpptes i butik i går.
Världsnyhet. Inte någon annanstans kan man finna semlefil. I går släppte Emåmejeriet en ny säsongsfil. Semlan tar vid efter pepparkakan, berättar Patrik Evertsson och Christer Sandahl.
Foto: Fotograf saknas!
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!