Vårens sista aktiemöte

Aktiespararna har haft möte på hotell Hulingen i Hultsfred där Anders Eklöf informerade om Troax AB som har sitt huvudsäte i Hillerstorp Småland.

Anders Eklöf var en av gästerna på Aktiespararnas träff.

Anders Eklöf var en av gästerna på Aktiespararnas träff.

Foto: Privat

Hultsfred2018-05-14 17:00

Troax har funnits under sextio år och tillverkar nätväggar av stål som skydd för människor och egendom. Bolaget har till för tre år sedan varit ett dotterbolag till Gunnebo AB men sedan dess varit noterat på Stockholmsbörsen.

Troax är i dag världsledande inom personskydd och maskinskydd och levererar i dag sina produkter till trettiosex länder i Europa samt till Kina och USA och har även tillverkning i England.

Anders Eklöf vill poängtera att Troax är ett offensivt bolag som strävar efter att växa organiskt och genom förvärv ,och man har som mål att växa med åtta till tio procent årligen. Troax ska nå sina mål genom låg skuldsättning och krav på hög förräntning på eget kapital.

Efter paus var det Handelsbankens tur att framträda.

Torbjörn Danielsson från Växjö informerade att banken funnits i etthundrafyrtiosex år, finns i tjugo länder med åtta hundra kontor och haft bättre lönsamhet än konkurrenterna de senaste fyrtiofem åren.

Torbjörn refererade det ekonomiska världsläget och pekade på att det är USA, Kina och Saudiarabien som är de viktigaste aktörerna.

Torbjörn menar att dagens läge i ekonomin är unik. Vi har högkonjunktur men ingen inflation. Detta stämmer inte med gängse normer.

Jord och skogsbruk är ett viktigt affärsområde för Handelsbanken där man bedriver lokala samarbeten på ett stort antal orter i landet

Svensk skogsindustri ser Torbjörn en mycket ljus framtid för och där han ser bra möjligheter att investera i.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!