Våldsam man på folktandvården anhållen

Den man som greps sedan han uppträtt hotfullt och våldsamt på Folktandvården i Hultsfred har anhållits. Han misstänks nu för flera brott, bland annat ska han ha hotat att döda poliserna.

Den man som greps, sedan han uppträtt hotfullt och våldsamt på folktandvården, misstänks nu för flera brott sedan han i samband med gripandet hotat döda poliser.

Den man som greps, sedan han uppträtt hotfullt och våldsamt på folktandvården, misstänks nu för flera brott sedan han i samband med gripandet hotat döda poliser.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2019-10-30 21:00

Det var vid 14.30-tiden på tisdagseftermiddagen som polis larmades till mottagningen i centrala Hultsfred. En man i 25-årsåldern, hemmahörande i Västerviks kommun, ska då ha uppträtt hotfullt och våldsamt. 

Hans aggressioner ska ha riktats mot personalen när han som oanmäld nekades akut tandläkarvård.

– Då gick han till attack mot personalen, säger Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn. Han ska både ha slagit, slängt omkull, spottat på samt kastat en datorskärm på personalen.

När polis kom till platsen var mannen fortfarande kvar och kunde gripas.

På onsdagen framkom att  mannen misstänks för våldsamt motstånd, försök till våld mot tjänsteman och olaga hot. Det sedan han ska ha försökt sparka en polis i samband med att han skulle flyttas över till en polisbil för transport till Västervik.

Enligt anmälan ska han också ha hotat döda poliserna.

Tandvårdschef Lise-Lott Hinsegård Heiding uppger att personalen mår bra, efter omständigheterna.

– Ingen av personalen kom till skada fysiskt som tur är. Så samtlig personal som ska vara i tjänst är på plats i dag, arbetet rullar på som vanligt, säger hon.

Region Kalmar län har rutiner kring hot och våld och enligt Lise-Lott Hinsegård Heiding följdes de till punkt och pricka.

Hur går ni vidare nu?

– Vi stöttar naturligtvis personalen,  exempelvis erbjuds samtalshjälp om någon känner att de behöver det. Vi kommer också gå igenom befintliga rutiner för att se så inget brast, om vi behöver göra några förändringar och i så fall vad.

Kan det bli aktuellt med väktare på plats?

– Det finns inget sådant beslut här och nu, sedan får vi se om det anses nödvändigt framöver, säger Lise-Lott Hinsegård Heiding.

Den misstänkta mannen anhölls under onsdagen.

– Nya förhör kommer hållas med honom under eftermiddagen, sedan återstår att se om åklagaren beslutar att han ska sitta kvar eller släppas, säger Anders Hultman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!