"Utbyggnaden blev ett lyft för arbetsmiljön"

Utbyggnaden blev ett lyft för arbetsmiljön på Blombacka Handelsträdgård i Hultfred. Både butiksyta och arbetsutrymmen byggdes ut med totalt 130 kvadratmeter.

Rune Ström lyfter på täckelset och visar hur man föryngrar vindruvsplantor. Små pinnar av vinstock klipps ner och sätt i jorden.

Rune Ström lyfter på täckelset och visar hur man föryngrar vindruvsplantor. Små pinnar av vinstock klipps ner och sätt i jorden.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2023-02-28 05:00

– Den har väl inte ökat försäljningen nämnvärt, säger Rune Ström, trädgårdsmästare på handelsträdgården, men den gör det mycket lättare för oss. Tidigare var det gamla lokaler, med mycket prång och smala trappor. Lokalen är byggd i flera omgångar. Nu går jobbet mycket lättare. Så vi är väldigt nöjda med utbyggnaden. 

130 kvadratmeter blev ett bra tillskott både för butiksyta och arbetsutrymmen i företaget. Plus att det kom till nya personalutrymmen.

Rune Ström, trädgårdsmästare på Blombacka handelsträdgård i Hultsfred tar med oss på en rundvandring i de olika växthusen och vad som är på gång så här års. Han passar också på att berätta om den stora utbyggnaden som togs i bruk för ett par år sedan. Knappt orkar kvicksilvret i termometern upp över nollan än, men de egna odlingarna redan börjat synas i lådorna 

undefined
Tulpaner är den stora grejen just nu på Blombacka. Och nu börjar det knoppas i växthuset.

– Det är på gång, säger Rune Ström, så det börjar ta fart nu. 

Men den riktiga högsäsongen ligger några veckor fram i tiden.

– Just nu är det tulpaner som gäller, säger Rune Ström. Redan i höstas planterade han dem, och sedan har de fått tillbringa några veckor i källaren. Nu är det framme i värmen igen och har satt fart ordentligt. En och annan har till och med börjat knoppas.

Nästa stora steg på vägen mot våren är penséerna. I det kalla växthuset, frostfritt, berättar Rune, blommar de för fullt i de mest spektakulära färger.

– De är klara att säljas, säger Rune Ström, vi väntar bara på våren. Och under tiden får de stå här och härdas, så de blir lite mer köldtåliga.

undefined
Penséer i alla upptänkliga färger är klara. Nu är det bara att vänta in våren.
"Gissa vad det här ska bli" sa Rune Ström, "Det ska bli rabarber när de blir stora"
"Gissa vad det här ska bli" sa Rune Ström, "Det ska bli rabarber när de blir stora"
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!