Två fall av nedskräpning polisanmäldes under helgen

Två fall av nedskräpning/miljöbrott har kommit till polisens kännedom nu i helgen som gick. Två stora skräphögar där snart sagt hela möblemang har slängts i skogen.

En soffa, stolar, bord, ja snart sagt ett helt bohag ligger vräkt i diket vid Kalvkätte strax utanför Hultsfred. En omfattande nedskräpning som blir ett fall för polisen.

En soffa, stolar, bord, ja snart sagt ett helt bohag ligger vräkt i diket vid Kalvkätte strax utanför Hultsfred. En omfattande nedskräpning som blir ett fall för polisen.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-04-05 09:23

Det ena fallet är vid Kalvkätte, strax utanför Hultsfred. En rejäl hög på vardera sidan av en liten väg som går in från Äntsebovägen.

– Högen måste ha kommit dit någon gång under helgen, säger en man som vill vara anonym. 

– Jag gick förbi där med min hund i fredags, och då fanns det inget där, säger han.  

– Det borde kunna klaras upp, om man lägger manken till. Säkert finns det det något som kan peka på vem som lagt skräpet där. 

Han gjorde en anmälan hos polisen om den här skräphögen. Med möbler, elektronik och allt vad det är som har hamnat i skogen.

– Det rör sig om stolar, en barnsäng, en soffa och annat, säger Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn.

Just den här lilla vägen är en del av promenadstigen runt Kalvkätte damm, och den är en populär runda, inte minst bland hundägare, och hade högen legat här tidigare, hade den säkerligen anmälts långt tidigare.

undefined
På båda sidor om den lilla vägen ligger skräphögen utspridd. "Den måste ha kommit dit i helgen" säger anmälaren.

Den här platsen har dessutom varit utsatt för nedskräpning tidigare, även om det var i mindre skala då. Den nya skräphögen är betydligt större, och mera utspridd dessutom.

På fredagen fick polisen in ytterligare en anmälan om en skräphög som slängts i skogen. Den här gången från Järnskog, mellan Mörlunda och Virserum, i gränstrakterna mot Högsby. Även här handlar det om ett helt möblemang och bohag, enligt anmälan till polisen.

Inte i något av fallen har polisen någon misstänkt för nedskräpningen. Än i alla fall. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!