ÖSK:s kamp mot klockan – två läckor och snö på väg

Det blev en stressig onsdag för ÖSK i Hultsfred. Med dubbla vattenläckor, och snö på väg.

Det var en kamp mot klockan för ÖSK-personalen. Vattenläckorna behövde vara lagade innan snön kom.

Det var en kamp mot klockan för ÖSK-personalen. Vattenläckorna behövde vara lagade innan snön kom.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-12-01 11:10

Ett tiotal hushåll på Liegatan och Storgatan blev utan vatten under tiden som reparationen pågick. Även ett fåtal abonnenter i centrum, bland annat Palace Hotell och den lilla affären intill, påverkades.

– Vi har löst det provisoriskt under tiden, så hotellets gäster inte drabbas. Vi har som mål att alla ska ha vattnet tillbaka i eftermiddag, eller senast i kväll, sa driftchefen Mikael Nilsson på onsdagen.

Det var bråttom att få de båda vattenläckorna lagade, en mitt på Liegatan och den andra i korsningen Oskarsgatan-Stationsgatan. 

– De har lovat snö och samma personal som jobbar med läckorna ska också vara med i snöröjningen om det behövs. Så det är lite pressat just nu. Men vi får hoppas på lite flyt med läckorna, och att alla ventiler fungerar som de ska, sa Mikael Nilsson.

Så det blev en kamp på två fronter, för att få loss resurser till snöröjning fram på eftermiddagen och kvällen.

På onsdagsmorgonen var det "alle man på däck" för att komma igång tidigt. 

– Vi satte till ovanligt stora resurser för att klara av läckorna snabbt, sa Mikael Nilsson, som räknade med att det skulle hinna bli klart innan onsdagskvällen.

Vad som orsakat de båda vattenläckorna är oklart än så länge. Visserligen har det varit rejält kallt ett par nätter, men Mikael Nilsson tror ändå inte att det är tjälen som ställt till det.  

undefined
Knappt hade man hunnit lokalisera läckan på Liegatan, förrän man fick larm om den på Storgatan-Stationsgatan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!