Tufft öppna eget nu: "Roligare att jobba med människor"

Phillip Wiberg blir färdig massage- och friskvårdsterapeut till sommaren 2021, men redan nu vill han bygga en kundkrets och samla på sig erfarenhet som egenföretagare.

Om allt vill sig väl kommer Phillip Wiberg att utöka behandlingarna med energi-healing i framtiden. "Jag har fastnat för healing, som handlar om att hjälpa kroppen läka genom energier", berättar han.

Om allt vill sig väl kommer Phillip Wiberg att utöka behandlingarna med energi-healing i framtiden. "Jag har fastnat för healing, som handlar om att hjälpa kroppen läka genom energier", berättar han.

Foto: Phillip Wiberg/montage

Hultsfred2020-11-15 08:00

Han är född och uppvuxen i Hultsfred och under praktikperioden väcktes idén att starta eget. Sagt och gjort, i mitten av november öppnar han dörrarna till PW Massage och Energi i en lokal i KGM-hallen i Hultsfred.

Varannan veckas hemstudier från skolan i Linköping innebär att han kan varva studierna med arbete i massagelokalen. 

Hur tänker du kring att öppna massagestudio i en pandemi när det nyss införts skärpta råd?

– Ja det är ju lite dålig timing, men kunderna får sprita sig direkt när de kommer in, och jag spritar mig själv och bänken innan och efter behandlingarna, och allt annat man tagit på. Jag har köpt in munskydd om kunden vill att jag har på mig det. Man får göra så gott man kan, säger han, och fortsätter:

– Tanken är bara att jag ska få det att gå runt just nu, inte tjäna massor av pengar. Det är erfarenheten jag är ute efter, berättar han. 

Tankarna på att jobba med människor har funnits i många år, och efter att ha jobbat inom industrin var det dags att sadla om.

– Det är ju en stor omställning från industri till friskvård, men jag tycker att det är roligare att jobba med människor än med maskiner. Där är man väl olika, men för min del är det människor som lockar, säger han. 

Och det som lockar mest är att kunna hjälpa andra och att vara en problemlösare.

– Jag tycker att det är kul att hjälpa folk med olika problem. Det blir kanske inte så mycket spa-massage utan mer rehab-inriktat, berättar han.

Karta: Hultsfred
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!