Uppskjuten julshow blir Valborgshopp

Tredje gÄngen gillt. Pandemin och restriktionerna satte stopp för bÄde julshow och vintershow. Men Gymnastikklubben ger sig inte. Nu laddar de inför Valborgshoppet.

Johanna Wright frÄn Gymnastikklubben berÀttar att det blir bÄde fart och flÀkt i Hagadal pÄ ValborgsmÀssoafton. Den uppskjutna julshowen kommer igen och blir Valborgshoppet.

Johanna Wright frÄn Gymnastikklubben berÀttar att det blir bÄde fart och flÀkt i Hagadal pÄ ValborgsmÀssoafton. Den uppskjutna julshowen kommer igen och blir Valborgshoppet.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-04-19 06:00

Ett hopp om vĂ„ren givetvis, men ocksĂ„ mĂ€ngder av gymnastiska hopp i Hagadals Sporthall. 

– Alla vĂ„ra grupper kommer att vara med. FrĂ„n Bamsegympa till parkourgrupper och vĂ„ra tĂ€vlingsgymnaster, berĂ€ttar Johanna Wright i gymnastikklubben.

SÄ det Àr verkligen lÀge för bÄde fart och flÀkt i sporthallen pÄ sjÀlvaste ValborgsmÀssoafton.

I stÀllet för att bli final pÄ höstsÀsongen, fÄr den hÀr traditionella uppvisningen bli lite av en final pÄ vÄrsÀsongen.

– DĂ„ Ă€r det utomhussĂ€songen som börjar, dĂ„ blir det mer fotboll som lockar för mĂ„nga, sĂ€ger Johanna Wright.

Det Àr faktiskt första gÄngen som gymnastikklubben ordnar Valborgshoppet, men uppvisningar har man haft tidigare sÄ hÀr Ärs.

– Förr i tiden hade vi en vĂ„rshow ocksĂ„, sĂ€ger Johanna Wright.

Lite lÀngre fram pÄ vÄrkanten ordnas en stor inspirationsdag i Hagadal. MÄlet Àr att fÄ nÄgra fler att börja röra pÄ sig. En hel rad föreningar och klubbar i kommunen finns representerade för att visa upp sin verksamhet i förhoppningen att vÀrva nya medlemmar.

För att höja stÀmningen ett, eller ett par snÀpp till, har de engagerat Nassim Al Fakir i evenemanget.

– Han Ă€r underhĂ„llare, programledare, trollerikonstnĂ€r och trĂ€nare, sĂ€ger Johanna Wright, som ser fram mot den hĂ€r dagen.

Besökarna kommer givetvis fĂ„ gott om tillfĂ€lle att prova pĂ„ de motionsformer som finns. Det hör till i de hĂ€r sammanhangen. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
 
 
 
 
 
 
LĂ€s mer om