Johanna satsar på musik – släpper låtar på löpande band

Tre album på nio månader. Det blir resultatet när Johanna Wright från Hultsfred storsatsar på musiken. Och en singel i månaden släpper hon i början på nästa år.

Nu lagom till jul har Johanna Wright släppt jullåten Tomtens snölykta på Spotify. En i raden av låtar som hon lagt ut i år.

Nu lagom till jul har Johanna Wright släppt jullåten Tomtens snölykta på Spotify. En i raden av låtar som hon lagt ut i år.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-12-15 21:00

Johanna Wright flyttade tillbaka till Hultsfred för tre år sedan, efter många år i huvudstaden.

– För två år sedan, på en spelning jag hade kom jag i kontakt med producenten Tomas Gabrielsson och han sa att han ville börja jobba med mig. Och då tog det fart ordentligt.

Johanna satte igång att skriva för fullt, och en del låtar som hon skrivit för länge sedan dammades av och uppdaterades. Resultatet blev en nästan otroligt hög produktionstakt.

Så här långt i år har hon släppt ett album med 12 låtar, tre singlar på engelska, och två jullåtar lagom till jul. En av dem är på svenska, den andra på engelska. Men sångerskan från Hultsfred har mer på gång. En singel i månaden kommer att släppas under januari, februari och mars. Och lite längre fram i vår kommer hon att samla ett antal av sina svenska låtar på ett nytt album.

De båda jullåtarna som släpps på Spotify nu lagom till jul heter Tomtens Snölykta och Christmas Letter. 

– Det är mamma, Inga-Greta Thuresson, som har målat omslagsbilderna.

– Men när albumet är klart är det slut, säger hon. Jag måste börja skriva mer.

Och som musiklärare på Lindblomskolan på halvtid, blir det en hel del tid över för musiken. 

– Tidigare i år skrev jag en värdegrundslåt för eleverna på skolan. Den sjöng vi utanför Valhall för ett par månader sedan, berättar Johanna Wright. 

Vad hon inte visste då, var att Tomas Gabrielsson fanns i publiken, och han hade inspelningsutrustningen med sig.

– I dag fick vi en kopia som vi lyssnade på och gissa om eleverna blev stolta och glada över att få vara med.

Engelska har kommit att bli lite av Johanna Wrights huvudspråk inom musiken. Men visst skriver hon på svenska också.

– Men det roliga är att det blir skillnad, sjunger jag på engelska blir det mer åt countryhållet. Men på svenska drar det sig mer åt folkvisa. 

Förutom sina egna låtar blir det också en del kända covers när hon är ute och spelar. Det blir en blandning helt enkelt.

– Ju mer jag är ute och spelar, desto mer inspiration får jag att skriva eget material, säger hon, och nästan varje spelning brukar resultera i en ny låt.

Johanna Wright gör också en del spelningar på bröllop, och det händer inte sällan att går en låt speciellt för brudparet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!