Trafikolyckorna ser ut att bli färre i år

Flera viltolyckor rapporteras varje dygn i Hultsfredsområdet. Höstmörker, regn och mötande trafik gör det svårare för bilister att se djuren i tid.

Antalet trafikolyckor i Hultsfreds kommun ser ut att minska i år, kontaterar Michael Hesselgård, räddningschef. "Så här långt i år har vi haft 45 larm om olyckor".

Antalet trafikolyckor i Hultsfreds kommun ser ut att minska i år, kontaterar Michael Hesselgård, räddningschef. "Så här långt i år har vi haft 45 larm om olyckor".

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-11-05 10:00

Samtidigt rör sig viltet i skogen mer, och kommer då och då ut på vägarna. Trots de många viltolyckorna anar räddningschefen i Hultsfreds kommun Michael Hesselgård en minskning av det totala antalet trafikolyckor i år. Trots att man under ett dygn nyligen fick larm om fyra trafikolyckor på ett dygn. Varav tre viltolyckor.

Han tittar tillbaka i månadsstatistiken som visar på fem, sex larm om trafikolyckor per månad i snitt sedan i januari. Och ur den synvinkeln är fyra på ett dygn ganska mycket.

– Så här långt i år har vi haft 45 larm om trafikolyckor, säger han. Tidigare år har vi legat runt 70, så jag tror att det går år rätt håll i år, säger Hesselgård.

Även om det fortfarande återstår nästan två månader av året.

– Så vi har varit ganska förskonade så här långt i år, säger han och räknar tillbaka på sina egna jourveckor. Där visar det sig att han varit ute på sju trafikolyckor i år. Varav fyra på ett och samma måndagsdygn.

Och tur är väl det, med tanke på vägbygget mellan Hultsfred och Målilla, som kan göra utryckningar åt det hållet lite knepiga.

– Vi har ett telefonnummer, så att vi kan ringa och förvarna flaggvakterna att släppa fram oss, säger Hesselgård. Det brukar fungera bra. Men det kan hända att vi blir fast i köerna ändå. Då får vi ta oss fram i den takten vi kan.

Totalt så här långt i år har räddningstjänsten varit ute på 270 insatser, av olika slag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!