Hundratals spelare och ledare sjunger på HFK:s nya låt

Flera hundra spelare, ledare och andra i Hultsfreds Fotbollsklubb tog i med full kraft: "Våra hjärtan klappar för HFK!" Det var bra nära att taket lyfte på Stora dansbanan när det var dags för tagning till filmen om HFK, som ska kopplas ihop med en helt nyskriven låt till föreningens ära.

"Våra hjärtan slår för HFK", skanderar ungdomarna och John Bour filmar.

"Våra hjärtan slår för HFK", skanderar ungdomarna och John Bour filmar.

Foto: Jimmy Karlsson

Hultsfred2023-09-11 11:57

– Det började på ett möte om årsfesten och då frågade Putte Svensson om inte HFK skulle göra en video som Hotel Hulingen gjorde under pandemin. Jag tyckte det var en jäkligt bra idé och på den vägen är det, berättar Patric Engqvist som är projektledare.

Han nöjde sig dock inte med bara en film.

– Jag tänkte att vi kanske skulle ha en egen låt också. Ihop med filmen, och att hela föreningen är med och sjunger också, säger han.

Och så blev det. Musiken till låten är skriven av två utflyttade kommuninvånare, Ken Kängström och Kristoffer Rydstrand. De råkade ha en färdig låt liggande.

– Lite otippat att den skulle bli hejaklackslåt till HFK, men det är skitkul och en skön låt som passar. Den har rätt feeling, säger de.

Texten har Patric Engqvist skrivit.

–Jag har bollat med andra i HFK och fått okej.

Han ser alltihopa som ett "svetsa-samman-projekt". 

– Alla ska känna samhörighet och stolthet över klubben och vad den står för och i låten har vi fått in ord som tillsammans, kämpa, hjärta och sånt där, säger han.

På söndagen samlades flera hundra barn, ungdomar, ledare, föräldrar och andra med anknytning till HFK och var med och gjorde sångpålägg till låten. Plus att en rad filmklipp togs runt Knektavallen.

Filmen ska ha release vid årsfesten i november och kommer att visas på bion i Hultsfred.

Filmaren John Bour är ute i den stora HFK-kören och filmar.
Filmaren John Bour är ute i den stora HFK-kören och filmar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!