Tillfällig matsal ska minska trängsel i skolan

Elever från Hultsfreds gymnasium får äta på Valhall. Redan nu på måndag slår en tillfällig skolmatsal upp portarna.

Valhall kommer att bli tillfällig skolmatsal. För att minska trängseln på gymnasiet kommer elever att få gå hit och äta.

Valhall kommer att bli tillfällig skolmatsal. För att minska trängseln på gymnasiet kommer elever att få gå hit och äta.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-08-28 11:47

– Trängsel i matsalen har identifierats som det kanske största problemet vi har att jobba med för att minska smittspridningen, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars.

– Det är inte lätt för eleverna att hålla avstånden i matkön och i matsalen. Både högstadieeleverna och gymnasieeleverna äter här.

Lösningen på problemet är lokalerna på andra våningen i Valhall, som blivit lediga nu när biblioteket flyttat ut. Den här våningen kommer att inredas som extra matsal. Med två matsalar igång, räknar skolledningen med att trängseln ska bli betydligt mindre på båda ställena.

Det är den största åtgärden som gymnasiet tar till för att minska risken för smittspridning. Men det finns också en rad andra åtgärder. Så sammantaget blir listan ganska lång.

På måndag återgår gymnasiet också till undervisning på plats i skolan. Sedan två personer på gymnasiet i förra veckan konstaterades smittade av Covid-19, har undervisningen delvis varit på distans.

– Grunden är som alltid, är du frisk så kom till skolan, är du sjuk, så stanna hemma, säger Martin Snickars. Precis som Folkhälsomyndigheten säger.

– Men smittspårningen som gjorts och de prover som tagits har alla visat negativa resultat, säger Martin Snickars.

– Vi har inte haft några nya fall sedan dess.

Den senaste tiden har skolan också haft upprepade möten med skyddsombuden på gymnasiet och kommit fram till flera insatser som behöver göras. Som till exempel den extra matsalen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!