Tävling på hemmaplan för gymnastikklubben

Hultsfred gymnastikklubb var den här gången arrangören av den så kallade Redskapscuppen. Mycket folk kom för att se tävlingen och alla duktiga gymnaster.

Alla gymnaster från HGK som tävlade under den andra delen av tävlingen. Foto: Erik Johansson

Alla gymnaster från HGK som tävlade under den andra delen av tävlingen. Foto: Erik Johansson

Foto:

Hultsfred2017-03-06 16:10

Tävlingen var uppdelad i två delar, den första delen var för de som tävlade i klasserna med lägre svårighetsgrad och den andra delen för de med högre svårighetsgrad. Tävlingen går ut på att varje gymnastikklubb tävlar i två redskap, i år var redskapen trampett och tumblinggolv. 

Tävlingen börjar med så kallad defilering, där visar alla klubbar upp sig genom att marschera runt i gymnastikhallen. Efter det har gymnasterna lite tid på sig att värma upp innan tävlingen börjar. När tävlingen väl är igång visar varje klubb upp sig på vart annat redskap och blir bedömda av domare för både utförande, svårighet och mycket annat. 

Tävlingens resultat:
Den första tävlingen i de lägre klasserna avslutades med följande resultat: 
I trampett: Dackegymnasterna på första plats, Braås Mix på andra plats och på tredje plats hamnade Hvetlanda. I tumblinggolv: Hvetlanda på första plats, Braås på andra plats och Dackegymnasterna lag 1 på tredje plats.

Resultatet för den andra tävlingen i de högre klasserna var: 
I trampett: På första plats hamnade Eksjö GS röd klass 2, på andra plats kom Hvetlanda GF klass 2 och på tredje plats hamnade Huskvarna GF klass 3. I tumblinggolv: Huskvarna GF klass 3 på första plats, på andra plats kom Eksjö GS röd klass 2 och på tredje plats hamnade Hvetlanda GF klass 2. 

Emma Lång, en av ledarna för Hultsfred Gymnastikklubbs tävlingsgrupper, berättar att hennes gymnaster var väldigt taggade på söndagens tävling. Något som är väldigt kul att se som ledare, säger hon.

- Det är alltid kul att komma ut på tävlingarna och se hur gymnasterna utvecklas. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!