En gest av tacksamhet – bjöd personalen på tårta

Vaccineringen mot covid-19 rullar på i rask takt. Så här långt har hela 12 630 stick delats ut i Hultsfreds tätort. Ett arbete som gått enligt löpande band-principen. Ibland rent av med tre parallella linjer.

På hälsocentralen i Hultsfred var det Karolina Strid och Ann Arvidsson som tog emot när Jannica Larsson och Qamil Rexhepi kom och bjöd på tårtkalas.

På hälsocentralen i Hultsfred var det Karolina Strid och Ann Arvidsson som tog emot när Jannica Larsson och Qamil Rexhepi kom och bjöd på tårtkalas.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-02-22 18:55

Det har varit ett minst sagt intensivt arbete de senaste åren, något som uppmärksammats av kvinnoföreningen Inner Wheel i Vimmerby-Hultsfreds-området. Tillsammans med bageriet Guldkringlan bjöd de under tisdagen personalen på hälsocentralerna i Hultsfred och Vimmerby på kalas med rosa prinsesstårta för att visa sin tacksamhet.

undefined
Vårdcentralen i Stålhagen har gjort ett hästjobb med vaccineringen och levererat huvuddelen av de 12 630 sticken som gjorts sedan vaccineringen kom i gång. Det är väl värt att uppmuntra, tycker Jannica Larsson och överlämnade en tårta till Marit Davidsson.

– Det har varit ett jättejobb, säger Jannica Larsson, ordförande i föreningen, och de är väl värda ett tårtkalas för det. Och kanske också för att ge ny energi för att orka hela vägen fram.

För arbetet är på intet sätt avslutat. Det är många doser kvar att ge. Både ettan, tvåan och trean. Nu har man så smått också kommit igång med fjärde dosen.

undefined
Många tårtor blev det. Qamil Rexhepi från bageri Guldkringlan levererar.

På tisdagen besökte Jannica Larsson och Qmil Rexhepi alla tre hälsocentralerna för att överlämna tårtorna, i lagom tid för eftermiddagskaffet. Ett uppskattat avbrott mitt i det intensiva arbetet med vaccineringen.

undefined
I Vimmerby var det verksamhetschefen Camilla Ljungdahl och Lena Zeilon som tog emot tårtan.

Inner Wheel är numera en kvinnoförening, med rötterna i Rotary. Klubben är gemensam för Vimmerby och Hultsfred. Här var man tidigt ute med att komma igång och man blev klubb nummer 241. I hela världen.

– Det började någon gång i början på 1960-talet, säger Jannica Larsson.

Föreningens verksamhet handlar till stor del om välgörenhet. Bland annat har landets klubbar samlat in pengar för att utbilda 49 narkotikahundar. Dessutom stöder man ett mobilt läkarteam med en kvinnlig läkare i Kenya.

undefined
Tack för ett fantastiskt arbete. Tårtan blev en gest av tacksamhet för det arbete som gjorts med vaccineringen under pandemin. "Och förhoppningsvis ger den energi att orka vidare", säger Jannica Larsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!