Storslam för Lindblomskolan

Lindblomskolan i Hultsfred fick en riktig jackpot när länsfinalen i Schackfyran avgjordes. Skolan lade beslag på tre av fyra finalplatser. Men så hade de förmånen av hemmaplan också.

Klass 4D på Lindblomskolan vann Schackfyrans länsfinal för norra delen och får nu åka till SM i Västerås.

Klass 4D på Lindblomskolan vann Schackfyrans länsfinal för norra delen och får nu åka till SM i Västerås.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2019-04-01 17:09

Totalt var det 21 lag från norra länet, med sammanlagt 370 spelare som tog plats kring borden i konserthallen på Rock City, för att spela schack. Så det var sannerligen fullt hus på alla våningarna, det gick åt för att alla skulle få plats. Långa rader med spelbord stod uppdukade.

Och det blev många tuffa dueller som utkämpades under förmiddagens lopp.

Som så många gånger förr var det här tillfället när arrangörerna fick uppleva 370 barn tvärtystna på en och samma gång.

I pauserna mellan matcherna var det förstås både fart och fläkt som det brukar bli när 370 fjärdeklassare samlas på ett och samma ställe. Ljudnivån blev stundtals riktigt imponerande i konserthallen.Men så fort matcherna började igen blev det tvärtyst. På sin höjd att någon tänkte så det knakade.

Lindblomskolan tog som sagt en riktig jackpot. Tre av fyra klasser som gick vidare till riksfinalen på ABB Arena i Västerås kom härifrån. Lindblomskolan Klass 4 D vann, före 4 A och 4C, som delade tredjeplatsen med Silverdalens Skola. Så det blev åtskilliga skäl att fira på skolan.

– Det var så roligt för alla i klassen vann någon match, säger Tilde Fogis. Jag tror det var därför vi vann, för att alla deltog och hjälptes åt.

På femte plats kom Astrid Lindgrens Skola från Vimmerby och sexa blev Vena Skola.

Riksfinalen spelas 25 maj, och fram till dess blir det intensiv träning för lagen för att toppa formen och vara rejält i slag när det är dags.

– Vi brukar ha mattedagar på skolan, nu har vi önskat få ha schackdagar istället så vi kan träna riktigt mycket, säger Tilde Fogis.

– Det ska bli spännande att åka till Västerås, säger Hugo Assargård. Där ska vi satsa på att vinna.

Långa rader med spelbord dukades upp i konserthallen på Rock City. Och det var många stenhårda dueller som utkämpades under förmiddagens lopp.
Långa rader med spelbord dukades upp i konserthallen på Rock City. Och det var många stenhårda dueller som utkämpades under förmiddagens lopp.
Resultat:

1. Lindblomskolan 4D 271 poäng, 2) Lindblomskolan 4A 251, 3) Lindblomskolan 4C 244, 3) Silverdalens Skola 244, 5) Astrid Lindgrens Skola 4:2 236, 6) Vena Skola 231, 7) Lidhemskolan 224, 8) Astrid Lindgrens skola 4:1 222, 9) Fröviskolan 4B 210 10) Brevikskolan 4B 208 11) Lindblomskolan 4B 204, 12) Fagerhults Skola 200, 13) Furulundsskolan 198, 14) Frödinge Skola 197, 15) Järnforsens Skola 196,

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!