Stora förändringar väntar Rock City

Rock Cityhuset ändrar karaktär. Musiken tar en allt mindre plats, och i stället växer utbildningarna och mer skollokaler behövs i framtiden.

Förändringens vindar kommer att blåsa i Rock City-huset. Fler lektionssalar behövs, men det ska fortsätta göras evenemang här.

Förändringens vindar kommer att blåsa i Rock City-huset. Fler lektionssalar behövs, men det ska fortsätta göras evenemang här.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2019-06-24 11:30

– Vi vill avveckla modulerna på gården och då behövs det mer lokaler, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Det finns möjligheter i Hultsfred, inte minst som det inte längre finns någon restaurang i huset längre. Och mer blir det när Svenskt Rockarkiv flyttar upp till centrum.

Men samtidigt vill man inte avhända sig möjligheten att ordna evenemang av olika slag i huset. Därför har en speciell evenemangsstategi tagits fram som ska säkerställa att det även i framtiden blir möjligt med olika mässor och annat.

– Vi kommer att slå vakt om den stora konserthallen, den är viktig, säger Lars Rosander.

Någon ny restaurang finns inte med i de nya planerna för huset. Däremot kommer köksavdelningen att göras om och bli mer av ett mottagningskök.

– För även i framtiden ska man kunna äta här men det blir mer inriktning mot catering, säger Rosander.

– Däremot kommer det att bli en kafédel där man också ska kunna få lite enklare rätter.

– Evenemangsdelen av verksamheten kommer att flyttas över till Kultur- och fritid, säger Lars Rosander.

– Rock City AB kommer att fortsätta som ett rent fastighetsbolag.

Samtidigt kommer Lärcenter och den verksamheten i Hultsfred att även tortsättningsvis sortera under Barn- och utbildningsnämnden.

Han berättar att en 40-procentig tjänst kommer att inrättas på Kultur- och fritid för att just jobba med evenemang av olika slag. Både att utveckla de som finns och försöka hitta nya. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att pengar skickas med för ändamålet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!