Sommarmarknad – med fotboll i fokus

Fotbollens dag under jubileumsåret 2018 blev så uppskattad, att Målilla GoIF fortsätter på det inslagna spåret och låter fotbollen komplettera sommarmarknaden.

Henrik Pernius och Karolina Karlsson i Målilla GoIF ser fram mot att fira Fotbollens dag på lördag.

Henrik Pernius och Karolina Karlsson i Målilla GoIF ser fram mot att fira Fotbollens dag på lördag.

Foto: Privat

Hultsfred2019-05-31 06:00

På lördag är det dags för en ny upplaga av Fotbollens dag. Åtta timmar fotboll väntar på idrottsplatsen, när föreningens alla lag, från Lek & Lär till A-laget, får chans att visa upp sig under matchspel.

– Det kombineras med vår traditionella sommarmarknad, som i år blir i miniformat med 10-15 av de trogna knallarna på plats för att sälja allt från blommor till ost och godis, säger Henrik Pernius, som tagit på sig huvudansvaret för aktiviteten tillsammans med Frederika Svensson och Karolina Karlsson.

Programmet utökas dessutom med loppis, en kopia på den Skeppet arrangerar.

– Skeppet hjälper till med goda råd och delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter, så man kan säga att vi samarbetat kring den biten, så vi kan genomföra en egen, mellan deras vår- och sommarloppisar, säger Henrik Pernius.

Målilla OK är också med på ett hörn. Som en del i sitt 60-årsfirande har föreningen satt ihop ett par orienteringsbanor för stora och små i samhället, som man kan springa eller gå. Dessutom håller Målilla PRO sina boulebanor i parken öppna, med chans att prova på och man kan testa sin reaktionsförmåga i Dackarnas startgrind.

Efter A-lagets match mot Djursdala SK avslutas allt med spontangrillning, där föreningen tänder grillarna och folk kan ta med sin picknickkorg.

– Den här dagen bidrar till att öka sammanhållningen i föreningen ytterligare, samtidigt som vi vill göra något för samhället och dess invånare, säger Henrik Pernius.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!