Skogsbranden större än man trodde

Den skogsbrand som bröt ut norr om Kristdala, mellan Hultsfred och Oskarshamn, är mycket större än man först beräknat. Skogsbranden är 40 hektar stor, inte tio som man först trodde.

Skogsbrand i Hultsfred

Skogsbrand i Hultsfred

Foto: Micael Rundberg

Hultsfred2018-07-03 10:33

Under tisdagen fortsatte räddningstjänsten sitt arbete med den stora skogsbranden som bröt ut vid tolvtiden på söndagen. Under måndagen arbetade 40 personer med släckningen och lika många kämpar med branden under tisdagen.

– Vi fortsätter med släckningsarbetet med lika stor bemanning som igår och vi har begärt in en helikopter igen, säger Jonas Neldemyr, räddningschef i beredskap i Oskarshamn.

Den helikopter som assisterade räddningstjänsten under måndagen fick tekniska problem och en ny helikopter har nu begärts.

– Vi försöker säkerställa så att vi har bemanning och slangsystem så vi klarar oss utan helikopter också, säger Jonas Neldemyr.

Under tisdagsmorgonen har räddningstjänsten kunnat mäta upp brandområdet mer noggrant och skogsbranden har visat sig vara större än man först trodde.

– Tidigare uppskattade vi att det var cirka tio hektar som brann men vår uppmätning har visat att det snarare rör sig om 40 hektar, säger Joans Neldemyr.

Under måndagen inträffade två så kallade flygbränder vid skogsbranden, flygbränderna gjorde så att branden spred sig till ett område på cirka fem till sex hektar.

– Från söndags till idag har branden spridit sig cirka sex till sju hektar. Så det är inte så att det har spridit sig från tio hektar till 40, säger Jonas Neldemyr.

Räddningstjänsten uppger att branden inte är någon fara för allmänheten i nuläget och att branden är långt ifrån någon bebyggelse.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!