Länsmusiken till Hultsfred – inte helt omöjligt

Länsmusiken Camerata Nordica kan vara på gång att förlägga sina repetitioner till Hultsfred. I dag repeterar orkestern i Forum-huset i Oskarshamn.

Camerata Nordica är på jakt efter nya replokaler och har fått ett erbjudande av Åke Nilsson om att etablera sig i Hultsfred.
Intressant tycker länsmusikens ordförande Peter Högberg från Vimmerby.

Camerata Nordica är på jakt efter nya replokaler och har fått ett erbjudande av Åke Nilsson om att etablera sig i Hultsfred. Intressant tycker länsmusikens ordförande Peter Högberg från Vimmerby.

Foto: Jimmy Karlsson

Hultsfred2022-06-05 07:00

– Men det är väldigt ofta upptaget, säger Hultsfredspolitikern Åke Nilsson, de måste boka lokalen flera månader i förväg.

Länsmusiken vände sig till Oskarshamns kommun för att få hjälp, och Åke Nilsson fick se ett inlägg om saken i sociala medier.

På stående fot skrev han ett svar och inbjöd orkestern till Hultsfred och Rock Citys konsertsal. "Var ska länsmusiken vara om inte i musikkommunen?"

– Det var väl halvt på skämt, halvt på allvar, som jag skrev svaret, säger han. Men jag tyckte det kunde vara en bra lösning.

Han berättar att orkestern inför varje turné behöver några dagar att repetera tillsammans. Och på Rock City kan man erbjuda det mesta som behövs för att det ska fungera.

Åke Nilsson presenterade tanken om att lägga repetitionerna i Hultsfred, och nu under regionfullmäktiges sammanträde i Västervik har han träffat länsmusikens ordförande Peter Högberg (S) och styrelseledamoten Sven-Gunnar Persson, som båda tagit till sig av erbjudandet.

– Jag kommer att ta Åkes inspel med mig till tjänstemännen på Länsmusiken, säger Peter Högberg. Som Vimmerbybo ser jag gärna att det blir mer musik här uppe i vår del av länet. 

Men det är många detaljer som måste lösas, pekar han på. Det handlar om logistik, orkestern har många europeiska gästartister som måste kunna ta sig till Hultsfred. Sedan är det praktiska saker, lunch, transporter, boende och så vidare.

– Men förslaget är helt klart värt att titta på. Sedan får vi se var vi landar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!