Ska förbereda oss om krisen kommer

Om krisen kommer... i veckan landar den så omtalade broschyren i våra brevlådor. Civilförsvarsförbundet firar med att ordna Civilförsvarsveckan.

Göran Ehn hoppas kunna intresssera flera att gå den utbildning som erbjuds. Det är viktig kunskap för att kunna hjälpa andra.

Göran Ehn hoppas kunna intresssera flera att gå den utbildning som erbjuds. Det är viktig kunskap för att kunna hjälpa andra.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2018-05-30 09:57

I Hultsfred kommer Civilförsvarsföreningen att finnas på Stora Torget utanför Valhall för att berätta vad som gäller.

Myndigheterna förutsätter att vi ska klara oss med mat och vatten i 72 timmar, om det skulle bli kris. Och då behöver det inte vara så dramatiskt som krig. Det kan räcka med ett längre strömavbrott. Som exempelvis vid stormarna Gudrun och Per.

Civilförsvarsföreningen i Hultsfred är en ideell organisation som bland annat har Frivilliga Resursgruppen som finns till hands som stöd vid olika händelser. Det kan handla om allt från transporter till kommunikation, brandtjänst, eftersök och mycket annat.

– Det är lätt att glömma bort hur sårbar man är när allt går i sina gamla vanliga lunk, säger Göran Ehn som engagerat sig i föreningen.

Göran Ehn och de övriga i Civilförsvarsföreningen hoppas också kunna intressera andra för den utbildning som finns för att gå med i Frivilliga Resursgruppen, även om man sedan inte vill gå med. Men kunskapen är viktig och lätt att bära.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!