Sanningens minut närmar sig för restaurangen

Öppningen av Annika Stagårds nya restaurang har skjutits upp i flera omgångar. Men nu börjar hon och personalen ana ljuset i tunneln. "Julbord ska det bli i alla fall."

Annika Stagård och restaurangbiträdet Anette Andersson ser fram emot öppningen av Hos Annika i de nya lokalerna.

Annika Stagård och restaurangbiträdet Anette Andersson ser fram emot öppningen av Hos Annika i de nya lokalerna.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2023-10-12 05:30

Någon sommaröppning, som hon siktade på, blev det aldrig. Invigningen fick skjutas på framtiden ännu en gång – trots att nedervåningen i princip var färdig.

– Det var bara en sak vi väntade på, men den entreprenören dök inte upp som det var sagt. Annars hade vi kunnat öppna här nere i sommar, för allt annat var klart, säger Annika Stagård.

undefined
Annika Stagård väntar fortfarande på tillståndet som krävs för att laga mat i restaurangköket.

Även övervåningen på restaurangen, som ligger i det gamla missionshuset på Storgatan i Hultsfred, börjar nu att bli klar.

– Nu gör vi ingen uppdelad öppning, utan vi gör klart allting och öppnar allt på en gång.

Men hon vågar ännu inte utlova något öppningsdatum.

– Vi gör det sista på fastigheten den här veckan. Sedan hänger det på vad som blir godkänt, om det blir saker vi behöver göra om. Det är nära förhoppningsvis, men jag törs inte säga någonting.

undefined
Restaurangen ligger i gamla missionshuset på Storgatan i Hultsfred.

Enligt Annika Stagård ställer kommunen ganska hårda krav på allt från storköksstandard till ventilation och brandskydd.

– Julbord ska det bli i alla fall. Det kommer att bli jättefina julbord. Jag kommer att göra gammaldags julbord med sju serveringar, säger hon och berättar att upplägget är lite annorlunda.

– Man behöver inte gå och plocka buffé utan får all mat serverad till bordet. Sedan kommer Dollydots hit och underhåller på vårt stora julbord. Jag har även ett mindre julbord som jag erbjuder till företag, föreningar och arbetslag. 

Är det mycket konkurrens med andra restauranger om julbord?

– Vi gör det lite olika, så det beror på vad man vill ha. Jag får kämpa lite mer för att få folk att komma hit, men jag hoppas att det ska bli bra uppslutning.

undefined
Annika Stagård och restaurangbiträdet Anette Andersson ser fram emot öppningen av Hos Annika i de nya lokalerna.

Hon vill helst inte konkurrera med andra restauranger i Hultsfred.

– Jag tänker att det är bättre att vi alla får bra uppslutning när vi gör saker, så att man försöker komplettera varann i stället för att konkurrera med varann.

Bland annat därför kommer Annika Stagård inte att ha vanlig lunchservering. Hon har inte heller tillräckligt med personal för att servera lunch varje dag.

– Vi kör en dag i veckan, det får räcka. Jag tar hellre bokade sällskap och större evenemang.

Planen är att servera husmanskost till lunch på tisdagar. Då utlovas även underhållning med sånger från förr.

– För de som är daglediga och vill stanna kvar kommer det att bli en sångstund efteråt med kaffe och kaka och musik.

Både Annika Stagård och Anette Andersson har väntat länge på att få öppna restaurangen.
Både Annika Stagård och Anette Andersson har väntat länge på att få öppna restaurangen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!