Smakar det så kostar det – tomtpris i Herrstorpet klart

Nu är det klart, tomtpriserna i det nya bostadsområdet Herrstorpet är spikade. Smakar det, så kostar det.

Mellan träden skymtar Hulingens blå vatten. Här är det meningen att det ska bli ett nytt bostadsområde och nu är tomtpriserna fastställda.

Mellan träden skymtar Hulingens blå vatten. Här är det meningen att det ska bli ett nytt bostadsområde och nu är tomtpriserna fastställda.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-09-09 11:27

– För det mest exklusiva området Lertäkten är priset 800 kronor per kvadratmeter, säger kommunalrådet Lars Rosander (c) som fått information från Helena Grybäck Svensson, vd på Hultsfreds Bostäder som håller i försäljningen.

Något lite billigare blir det sedan i kvarteret Lerkvarnen, där prislappen hamnar på 700 kronor kvadraten. 

Och med tomtstorlekar mellan 800 och 1200 kvadratmeter, blir 640 000 kronor för den mindre och 960 000 för de större för att kunna skapa sig ett drömboende på Herrstorpet.

Det kommer att bli ett område med närhet till sjön Hulingen, även om inte alla tomterna ligger precis intill sjön. De båda kvarteren, som ligger på södra delen av området, har fått sina namn efter Tegelbruket som fanns här förr i tiden.

– Priset är satt utifrån exploateringskostnaderna vi har, med att dra fram vatten, avlopp och annat till området, säger Lars Rosander. Men samtidigt måste vi ta hänsyn till konkurrensen från grannkommunerna och titta på vad de tar för exklusiva tomter.

Redan nu är det dessutom 19 personer i kö till de här aktuella tomterna, berättar han vidare.

Åke Nilsson (KD) presenterade också en fråga av praktisk natur kring utbyggnaden av bostadsområdet. 

– Jag skulle vilja veta hur mycket man måste fylla ut intill sjön, säger han. MSB tittar på riskerna för framtida översvämningar och planerar skärpta regler för framtiden.

Men något konkret svar blev det dock inte på frågan under sammanträdet med kommunstyrelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!