Rosander utvald till möte med Stefan Löfven

När statsminister Stefan Löfven (S) besökte Kalmar fick Lars Rosander chans att föra fram frågor, viktiga för Hultsfred.

Lars Rosander, kommunalråd (C), Malin Sjölander regionråd (M) och Cecilia Schelin Seidegård, länets nya landshövding, var tre av dem som deltog i ett möte när Nationella Innovationsrådet besökte Kalmar.

Lars Rosander, kommunalråd (C), Malin Sjölander regionråd (M) och Cecilia Schelin Seidegård, länets nya landshövding, var tre av dem som deltog i ett möte när Nationella Innovationsrådet besökte Kalmar.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Hultsfred2019-10-25 09:00

Nationella Innovationsrådet besökte Kalmar på onsdagen, där temat för dagen var vattenfrågor och e-hälsa.

Bland ett 25-tal forskare, företagare, företrädare för myndigheter och politiker fanns kommunalråden Lars Rosander (C) från Hultsfred och Johan Persson (S), Kalmar.

Vet du varför just du fick vara med?

– Jag ställde aldrig den frågan, men gissar att de ville att den största kommunen skulle representeras, och en av de minsta. Jag ser det som ett bevis på att Hultsfred hörs och syns utanför länet och att regeringskansliet ville uppmuntra det, säger Rosander.

För Lars Rosander var det en möjlighet att föra fram viktiga frågor och den problematik man ställs inför.

–Jag berörde e-hälsa, där det är en utmaning att få ihop samarbetet och samsynen mellan kommunen och de företag som ska leverera. Jag presenterade vårt projekt med tillsynskameror inom äldreomsorgen och vår teknikutveckling med metallskrivaren som gett 20 gymnasieelever och lika många vuxenstuderande genom riksintag. Även lite kring hur vi som kommun arbetar för att få fram kompetent arbetskraft.

 – Jag fick också möjlighet att lyfta att vi behöver en upprustning av järnvägen och mer pengar till bredband. Och framför allt hur vi kan jobba gemensamt för att utveckla vår del av länet.

Vad hoppas du att dagen ska leda till?

– Allt som sades noterades, så förhoppningsvis något positivt, när det gäller utvecklingsfrågor. Jag fick chans att påpeka behoven, så när frågor avgörs finns mina synpunkter med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!