Räddningstjänsten förstärker med personal

Efter sommarens alla skogsbränder är mycket av utrustningen sliten och behöver repareras. Samtidigt som kraven hårdnar på tillsynsarbetet.

Sommarens alla skogsbränder är den främsta anledningen till att räddningstjänsten behöver förstärkning. Mycket av utrustnngen är sliten och behöver repareras.

Sommarens alla skogsbränder är den främsta anledningen till att räddningstjänsten behöver förstärkning. Mycket av utrustnngen är sliten och behöver repareras.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2018-08-23 09:51

Därför förstärker räddningstjänsten i Hultsfred organisationen tillfället. Ytterligare en halvtidstjänst på brandstationen i Hultsfred sätts till för att man ska hinna jobba i fatt. Det är en tillfällig lösning som gäller fram till årsskiftet.

– Det är något vi ser fram emot säger Räddningschef Michael Hesselgård. Det behövs verkligen.

Genom att förstärka med ytterligare en halvtid, frigörs tid för den ordinarie personalen att jobba med tillsyn och uppföljningar.

– Det är väldigt mycket som är slitet och trasigt och behöver repareras och göras i ordning, säger Hesselgård.

De många skogsbränderna har slitit hårt på både personal och utrustning och jobbet är inte slut bara för att det släckt. En stor uppgift är att söka tillbaka pengar från MSB för de släckningsinsatser som gjorts. Det är inget litet arbete, det blir mycket pappershantering.

Räddningstjänsten har också krav på sig från revisionen att öka tillsynsarbetet, som ligger efter.

– Men vi är lite för få händer och fötter här för att hinna med allt det här på en gång, säger Hesselgård. Vi ska egentligen också hinna med att göra olycksutredningar. Men det har vi inte gjort sedan 2012.

Kommunstyrelsens arbetsutskott ger klartecken till att tillfälligt anställa en person på halvtid fram till årsskiftet för att beta av den här arbetsbördan..

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!