Det känns som att åka rakt in i tomteland. Man sitter nästan och väntar på att få se hans röda luva bakom någon sten.
Granarnas grenar är tyngda av snö och böjer sig långt ner mot marken. Det är ett alldeles bedårande vinterlandskap jag åker igenom.
Kreativ miljö
Över fälten syns Tveta kyrka på håll. Bredvid den stora skola, där Bullerbybarnen Anna, Lisa, Britta, Bosse, Lasse och Olle lärde sig att både räkna och skriva.
Kanske är det där i den stora skolsalen, som numera är familjen Pleijert och Petterssons kök, som idén på en egen prinskorv börjat gro. Det stora, charmiga lantköket är säkert en alldeles fantastisk kreativ miljö.
Startade eget
De har varit igång med det egna företaget Tveta Kött i åtta månader nu. Satsningen som egentligen föddes av att Folke tvingades konstatera att slaktpriserna var extremt låga och Kristin behövde mer att göra.
- Vi började prata om att starta eget för ett år sedan. Det var precis de här tiderna vid jul och nyår, minns Folke som sköter djurhållningen. Hans arbetsuppgifter i företaget slutar egentligen där, när djuren åker iväg från gården för slakt.
- Och i april hade vi vår första leverans, tillägger Kristin som sköter allt det administrativa med planering, marknadsföring och leveranser. Vi började med grillådor över sommarhalvåret, innan vi gick över på stek- och festlådor den här tiden på året.
Prins Korv - kungen av julbordet
Precis lagom till vi frossar i syltor och pastejer, sill och Janssons frestelse har syskonen Kristin och Folke Pleijert tagit fram en egen prinskorv. Mer närproducerat än så här blir det inte.Julskinka i all ära, det är ändå prinskorven som är kungen av julbordet.
Två och ett halvtårige Gusten Pleijert älskar mamma och morbrors prinskorvar.
Foto: Fotograf saknas!
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!