PremiÀrspel pÄ nya padeltennisbanan

"Det hÀr var kul, det vill jag prova mer." Carola Karlqvist som jobbar pÄ Hagadal i Hultsfred pustar ut efter testmatchen mot vÄr reporter Sofie Olsson.

Fast det Àr förstÄs lite knepigt att fÄ rÀtt höjd pÄ bollen, tycker Sofie Olsson som fick jaga en del.

Fast det Àr förstÄs lite knepigt att fÄ rÀtt höjd pÄ bollen, tycker Sofie Olsson som fick jaga en del.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2019-07-16 20:00

Kul, men ganska jobbigt var det samlade omdömet.

– Men svĂ„rt, tycker Sofie Olsson, det tog ett tag innan man fick klĂ€m pĂ„ hur hĂ„rt man skulle slĂ„. Men jag tror att det Ă€r en sport som Ă€r ganska lĂ€tt att börja med, Ă€ven om man inte Ă€r sĂ„ bra pĂ„ bollsport.

I normala fall spelas padel alltid som dubbel, men den hÀr testmatchen spelades i singel, vilket gjorde det hela Ànnu mer jobbigt.

Det blir ju sÄ mycket springande efter lilla bolluslingen som studsar omkring.

– Men Ă€r man fyra som spelar blir det sĂ€kert mycket roligare. Och padeltennis ska spelas som dubbel...

Banan klarade slutbesiktningen med flygande fanor och den öppnades direkt för spel och vi kunde förstÄs inte lÄta bli att prova. Padeltennis Àr en snabbt vÀxande sport i landet, banorna vÀxer upp snabbare Àn kantareller runt om.

Och sÄ Àven i Hultsfred, dÀr en av de gamla tennisbanorna vid Hagadal gjorts om för att passa den hÀr nya sporten.

– En padelbana Ă€r betydligt mindre Ă€n en vanlig tennisplan, berĂ€ttar Tommy Carlsson, anlĂ€ggningschef pĂ„ kultur- och fritid.

Det blir extra tydligt hÀr vid Hagadal, dÀr padelbanan ligger bredvid tennisplanen, som verkar nÀstan dubbelt sÄ stor.

– Padel kĂ€nns som en blandning mellan tennis och squash, sĂ€ger Carola Karlqvist, i och med att man fĂ„r studsa bollen i glasvĂ€ggarna pĂ„ kortsidorna.

Men annars Àr det vÀldigt mycket tennis över det hela, inte minst sÀttet att rÀkna poÀng.

Padelbanan Àr byggd nu i sommar, under ett par mÄnaders tid har den vuxit fram dÀr en av de gamla tennisbanorna lÄg. Ett bygge som gick bÄde snabbt och enkelt nÀr markarbetet vÀl var klart och konstgrÀset lagt. Sedan var det "bara" att sÀtta upp gallervÀggar och glas.

– Det Ă€r ett fint tillskott till anlĂ€ggningen, tycker Tommy Carlsson, det Ă€r en sport som ligger i tiden och vi hoppas naturligtvis att padelbanan ska bli mycket anvĂ€nd.

Planen Ă€r som sagt bĂ„de slutbesiktad och godkĂ€nd, och den Ă€r dessutom öppnad för spel. Än sĂ„ lĂ€nge Ă€r det tidsbokning inne i simhallen, men sĂ„ fort som möjligt ska ett digitalt bokningssystem installeras.

Det ska förstÄs vara pÄ plats i början pÄ augusti nÀr man planerar att hÄlla en officiell invigning av banan, nÀr skolorna kommer igÄng igen.

Men smakar det, sÄ kostar det. Tommy Carlsson berÀttar att det har kostat i storleksordningen 600 000 kronor att fÄ till den hÀr banan.

Det blir snabbt ruffa baljer pÄ padeltennisbanan. Carola Karlqvist har fullt upp att hinna med.
Det blir snabbt ruffa baljer pÄ padeltennisbanan. Carola Karlqvist har fullt upp att hinna med.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om