Polisanmälan om misshandel på skola var missförstånd

På fredagen Rapporterade Vimmerby Tidning att en 20-årig man ska ha misshandlat två unga flickor på Albäcksskolan I Hultsfred. Nu visar nya uppgifter att det inte var riktigt så det gick till.

Enligt Anders Hultman vid polisen kommer man att förhöra de drababde flickorna och också underöka om det kan finans vittnen till händelsen.

Enligt Anders Hultman vid polisen kommer man att förhöra de drababde flickorna och också underöka om det kan finans vittnen till händelsen.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2022-10-20 11:42

Enligt polisanmälan som Vimmerby Tidning berättade om på torsdagen skulle två unga flickor, yngre än 15 år, ha blivit misshandlade av en man och både dragna i håret och slagna i ansiktet. 

Enligt Anna Källåker, rektor på Albäcksskolan, stämmer händelsebeskrivningen om bråket men det har dock inte inträffat inne på skolgården och någon 20-årig man har inte varit inblandad. 

– Det har skett ett bråk mellan två högstadieelever och en gymnasieelev utanför gymnasieskolan. De två yngre eleverna polisanmälde och det blev ett språkligt problem där polisen uppfattade att det var en man i 20-årsåldern. Efter att det stod i tidningen tog de inblandade eleverna kontakt med polisen för att ändra i anmälan, säger hon till Vimmerby Tidning på fredagen. 

Ärendet är rubricerat som misshandel och enligt polisen behövde en av de unga flickorna uppsöka vårdcentral dagen efter händelsen, som inträffade på förmiddagen den 10 oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!