Per har jobbat i 48 år på samma ställe

Efter 48 år på Byggkjell i Hultsfred har det nu blivit dags för Per Eriksson att gå i pension. Något som livligt beklagas av både gamlechefen Kjell Fransson och de nya, Pierre och Peter.

Hela styrkan på Byggkjells avtackade Per Eriksson som jobbat i företaget i 48 år.

Hela styrkan på Byggkjells avtackade Per Eriksson som jobbat i företaget i 48 år.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2018-09-01 10:00

– Det finns inte ord nog att beskriva vad han har betytt för företaget och för mig, säger Kjell och tänker på alla de kunder som ringt och speciellt frågat om Per kan komma och göra jobbet.

Per Eriksson och Kjell Fransson är dessutom skolkamrater, uppvuxna som de är utanför Mörlunda åkte de dessutom med samma skolskjuts. Fast det var förstås innan Per började jobba hos Kjells far, Paul Fransson.

– Jag började där som 16-åring, berättar Per Eriksson. Jag gick ett par månader på gymnasiet, men hoppade av och så jobbade jag på Bergs i Mörlunda över vintern. Sedan fick jag börja hos Paul Fransson.

Och där har han varit kvar sedan dess och nu är han inne på tredje generationen av Franssöner i ledningen. Så han har hunnit samla på sig en väldig massa rutin genom åren.

– Han är en ovärderlig kunskapsbank för oss, säger Kjell Fransson. Det var förresten han som lärde upp mig i byggande. Han hade ju varit i firman några år när jag började.

– Det finns ju en anledning till att jag varit kvar så länge, säger Per Eriksson, jag har trivts väldigt bra. Jobbet i sig och framförallt kundkontakterna är verkligen något jag brinner för.

Så det är förstås med viss saknad han går hem. Men det saknas inte saker att hänga händerna i för det.

– Jag har ju en liten gård ihop med min bror. Och där finns det en del att göra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!