På fredagen var måttet rågat. Det var tredje gången på lika många månader som de serverades raggmunk som var stekt på bara en sida.
- Skulle du vilja ha sådana ragger, undrar Helen Karlsson. Jag förstår om du inte vill det, men så har vi det.
- Ragger som ska vara så där lagom knaperstekta ute i kanterna, fyller Helmer Klingstedt i. Så får vi istället ragger som är stekta på bara en sida och den andra är helt ostekt och grå.
En favoriträtt
Raggmunk är en av favoriträtterna annars. Det var i alla fall det, så länge de bodde hemma och stekte sina egna ragger - på två sidor då förstås.
- Du vet, säger Helen Karlsson, vi tillhör den generationen som gillar vanlig, enkel husmanskost. Inte en massa ihopblandat som vi får nu.
De tycker inte kvalitén är så hög på maten, även om inte allt är dåligt understryker de. Den stekta fisken är bra. För att inte tala om kroppkakorna.
- Men fläsket vi fick idag var inte heller bra, säger Helmer Klingstedt. Segt så in i vassen.
- Det gick knappt att skära, tillägger Zerny Tevik.
- Lite knaprigt vill man ju ha det.
- Ja, det är gott det, säger Zerny.
De vet det, visa av erfarenhet, att ensam inte är stark, så i går bestämde sig Helen, Helmer och Zerny för att gå samman och klaga gemensamt.
- Matfrågan måste lyftas, så vi får en ändring, säger Helen Karlsson. Det är ju inte meningen vi ska få sådana här ragger. En maträtt som alla egentligen tycker om, men i dag sköt jag bara undan tallriken.
Pensionärer protesterar mot ensidig raggmunk
- Nu är vi heligt förbaskade. Ragger som bara är stekta på en sida- ska vi behöva ha det så här?Helen Karlsson och hennes vänner på Hjorten 1, Helmer Klingstedt och Zerny Tevik har tröttnat och "slår näven i bordet".- Vi är trötta på att bli serverade så dålig mat.
Zerny Tevik, Helmer Klingstedt och Helen Karlsson har tröttnat. Nu protesterar de bestämt mot att raggmunken bara är stekt på en sida. Den andra är alldeles grå. "Ska det behöva vara så här", undrar de.
Foto: Fotograf saknas!
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!