Oscar Bengtsson först att få pris till Ludvig Carlssons minne

Minnet av en förlorad kamrat var det som stod i centrum när Hultsfreds Fotbollsklubb avslutade säsongen. För första gången delade man ut ett minnespris till herrlagsspelaren Ludvig Carlssons minne. Årets mottagare av stipendiet blev Oscar Bengtsson som med blandade känslor gick fram för att ta emot diplom, blommor och värdecheck.

Oscar Bengtsson blev den första att få ta emot utmärkelsen från Ludvig Carlssons Minnesfond. "Det är en ära, men helst hade vi velat ha Ludde här hos oss i stället", säger Oscar.

Oscar Bengtsson blev den första att få ta emot utmärkelsen från Ludvig Carlssons Minnesfond. "Det är en ära, men helst hade vi velat ha Ludde här hos oss i stället", säger Oscar.

Foto: Annika Stagård

Hultsfred2017-11-20 09:31

Ludvig Carlssons minnesfond instiftades tidigare under året då denna unga herrlagsspelare så tragiskt gick bort och saknaden efter honom var stor.

Krille Borgh, som varit tränare för herrlaget, hade som ingift i släkten fått frågan om han kunde tänka sig att dela ut detta stipendium då familjen inte kände att man orkade närvara. Han svarade kanske...

Märkbart berörd

I lördags stod han, märkbart berörd av situationen. Han började med att läsa upp ett brev från Luddes familj som började "Till Ludvigs lag vill vi framföra ett stort tack till det fina sätt ni hedrat honom under säsongen...". Det var många känslor i rummet när brevet lästes upp och stipendiet skulle delas ut.

- Det är många namn som varit aktuella i både dam- och herrlag som fyller de kriterier familjen ställt om gott kamratskap och någon som gjort ett positivt avtryck under året säger Krille Borgh.

En ära

Årets mottagare av stipendiet blev Oscar Bengtsson som med blandade känslor gick fram för att ta emot diplom, blommor och värdecheck.

- Jag är såklart tacksam för att få motta detta, det är en ära. Men helst av allt önskade man att det inte skulle finnas och att Ludde i stället var med oss ikväll. Alla i laget tyckte om honom och han lämnar ett stort hål efter sig, säger Oscar Bengtsson som var väldigt tagen av stunden.

Tackade för sig

En idrottssäsong är fylld av engagemang från såväl spelare som tränare och andra engagerade för att allt ska fungera. Så även inom fotbollen och HFK premierade årets insatser under lördagens festligheter.

Bland annat till årets damspelare Shams Imad Tarabeih, årets Junior Robin Gunnarsson, årets arbetsinsats Jan Ingemarsson och årets HFK:are som delades av David Tegberger och Joacim Johansson.

Dessutom tackade Krille Borgh, som varit tränare för herrlaget under fyra år, för sig och fick ett rungande jubel av sina herrar.

Några av kvällens pristagare när Hultsfreds fotbollsklubb delade ut utmärkelser för årets insatser.
Några av kvällens pristagare när Hultsfreds fotbollsklubb delade ut utmärkelser för årets insatser.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!