Öppning av restaurang skjuts på framtiden

Restaurangen skulle ha öppnat i höstas, men byggarbetena har dragit ut på tiden. Nu flyttas öppningsdatumet fram rejält.

Bygget av den nya restaurangen vid handelsområdet i Hultsfred har dragit ut på tiden.

Bygget av den nya restaurangen vid handelsområdet i Hultsfred har dragit ut på tiden.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2024-02-04 20:00
undefined
Bygget av den nya restaurangen vid handelsområdet i Hultsfred har dragit ut på tiden.

Krögaren Stefan Johansson har ännu inte kunnat inviga Restaurang Mat vid handelsområdet i Hultsfred. Ombyggnaden av lokalerna pågår fortfarande.

– Vi kommer att vara färdiga inom kort med restaurangen. Om han väljer att öppna direkt eller om han vill ha en viss tid på sig vet jag inte, säger Jerker Ekelund som representerar fastighetsägaren.

– Det som hänger i luften just nu är det utvändiga arbetet som man inte riktigt kan göra på grund av väderleken.

När Vimmerby Tidning når Stefan Johansson uppger han att restaurangen inte kommer att öppna före sommaren. I stället siktar han på invigning efter industrisemestern.

– Blir det färdigt kommer jag att öppna i början av augusti, säger Stefan Johansson.

undefined
"Meningen var att vi skulle öppna i oktober, november", säger krögaren Stefan Johansson som har tvingats skjuta premiären på framtiden.

Det innebär en rejäl försening jämfört med de ursprungliga planerna.

– Vi skulle ha varit färdiga i oktober, november. Nu blir det så tajt med tiden. De har säkert ett par månader kvar att snickra och greja. Då kan de göra allt markarbete i lugn och ro.

Hur känns det att öppningen blir försenad?

– Det har inte varit så himla bra, men det är som det är, säger Stefan Johansson som berättar att väldigt många undrar när han ska öppna.

– Det är kul. Jag tror att det kommer att bli jättebra. Därför finns ingen anledning just nu att stressa igång det. Då är det bättre att ha lite längre deadline så att allting blir riktigt färdigt.

undefined
Förutom de sista arbetena på huset återstår en del markarbeten runt om restaurangen.

Han kommer att vänta med att rekrytera personal till restaurangen.

– Jag hade lite personal på gång i höstas, men de gick vidare till annat. Det är lite synd, men det är som det är.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!