Operation StorstÀdning har inletts

Nu Àr det pÄ gÄng. Operation StorstÀdning pÄ slakteritomten har kommit igÄng, till stor glÀdje för grannar och nÀrboende.

Operation StorstĂ€dning har inletts pĂ„ slakteritomten i Hultsfred. Ägaren Thomas Dahlström frĂ„n VĂ€stervik har börjar röja upp efter branden.

Operation StorstĂ€dning har inletts pĂ„ slakteritomten i Hultsfred. Ägaren Thomas Dahlström frĂ„n VĂ€stervik har börjar röja upp efter branden.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-11-01 21:00

– Det kĂ€nns bra att fĂ„ tomten i ordning, sĂ€ger Thomas Dahlström frĂ„n VĂ€stervik, som utsĂ„gs till Ă€gare, nĂ€r LantmĂ€teriet fĂ€llde avgörandet.

Men det Àr inget litet projekt han fick med "pÄ affÀren". Det Àr mÄnga ton med byggrester som mÄste tas omhand och sorteras. Metaller i en container, betong i en annan. Och isolering i en tredje.

Men jobbet Àr i alla fall igÄng nu, med grÀvmaskin, containers och allt som behövs. Men nÄgon egentlig tidsplan för hur lÄng tid uppstÀdningen kommer att ta finns inte.

– Det fĂ„r ta den tiden det tar, sĂ€ger Thomas Dahlström. Det Ă€r ett komplicerat arbete att sortera de olika fraktionerna. Det Ă€r vĂ€ldigt blandat just nu. Inte minst i fryshuset, dĂ€r det finns en isolering som ska sorteras för sig. LikasĂ„ i ladugĂ„rden, eller stallet eller vad det kallas, dĂ€r har vĂ€ggarna vrĂ€kts omkull inĂ„t, och tĂ€cker mycket.

Hur lÄng tid arbetet kommer att ta Àr med andra ord oklart, mycket hÀnger ocksÄ pÄ vÀdret framöver. Blir det snö och kallt blir det svÄrt att jobba hÀr.

– Men sĂ„ fort som möjligt Ă€r mĂ„lsĂ€ttningen, sĂ€ger han.

NÄgra konkreta framtidsplaner för omrÄdet, nÀr det blir uppstÀdat, har han dock inte sÄ hÀr lÄngt. Det fÄr bli en sak i taget, tycker han.

– Men pĂ„ fastigheten finns ett stort omrĂ„de som inte anvĂ€nds, sĂ€ger han, det kanske kan styckas av och bli en industritomt till. DĂ€r fins ju till och med en grind.

Det var i september 2019 som det övergivna slakteriet i Hultsfred brann ner och sedan dess har ruinen legat orörd.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!