- Lamm var en riktigt stor överraskning, säger hon. Det får bli kvällens favorit, även om konkurrensen var hård.
Och det var lite det som var tanken med att bjuda in hemvändande Sara Schörling till värdshuset.
Ny satsning
Hon fick presentera lite högoddsare bland köttsorterna kan man säga. Sådant som vanligtvis kanske inte läggs på grillen.
- Gästerna här i kväll får smaka fyra olika styckdetaljer av lamm och nöt från Ekogården i Fallhult, som mina föräldrar driver. Det blir först oxbringa, följt av lammstek, högrev och sist rostbiff av nöt.
Det här var en helt ny satsning av ägarna till Vena Värdshus, Kim Barman och Janne Gylling. Och de fick riktigt bra respons. Sammanlagt 55 gäster fördelade på två sittningar fick inte bara smaka på grillresultatet utan Sara Schörling berättade samtidigt om bland annat produktionen på gården, hur man får köttet marmorerat och att hela kedjan spelar in för resultatet.
Nya favoriter att lägga på grillen
Om det är av rädsla att misslyckas, bekvämlighet eller bara tradition vet hon inte. När Susanne Rosberg grillar blir det mest fläskkött.Att grilla nöt och lamm är inte det första hon tänker på, erkänner hon. Men efter lördagskvällens grillafton på Vena Värdshus har hon en helt annan favorit.
Sara Schörling berättar om produktionen på gården för Markus, Ulf och Susanne Rosberg som besökte Vena Värdshus tillsammans med familjen Nelson.
Foto: Fotograf saknas!
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!