Ny simbassäng kan skjutas på framtiden

Den planerade nya bassängen i Hagadal hänger i luften just nu. Investeringen kan komma att skjutas på framtiden.

Den nya bassängen vid simhallen i Hagadal kan komma att skjutas på framtiden, avslöjar kommunalrådet Lars Rosander. Alla investeringar ses över, i skuggan av stigande räntor.

Den nya bassängen vid simhallen i Hagadal kan komma att skjutas på framtiden, avslöjar kommunalrådet Lars Rosander. Alla investeringar ses över, i skuggan av stigande räntor.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2022-10-21 12:10

Hultsfreds kommun strävar nu efter att minska investeringarna till nästa år. Ett omfattade arbete är i gång för att revidera den redan beslutade budgeten för 2023. 

– I och med att räntorna går upp, så blir vi tvungna att se över investeringarna, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). Vi har en investeringsbudget på 220 miljoner nästa år. Och det får inte bli så att räntorna tar resurser från verksamheten.

Än så länge har kommunen lån till bunden ränta, så man har klarat sig ganska bra.

– Men någon gång ska de ju omförhandlas, säger Rosander, som räknar med att det blir höjningar.

I och med att det har varit ett val i höst, ska budgeten tas även av nya kommunfullmäktige i november och inför det beslutet passar budgetberedningen på att se över investeringarna. Det finns som sagt 220 miljoner avsatta, bland annat för bygget av den nya bassängen.

– Vi kan inte säga nu om den finns med bland satsningarna som skjuts på framtiden, säger Rosander. Men vi måste se över allt som inte redan är i gång. Det är budgetberedningen redan igång med. Vi har haft väldigt stora investeringar de senaste åren och vi måste minska på det, nu när räntorna börjat stiga.

Om bassängbygget skjuts på framtiden, är det heller inte sagt när det blir av. Men bara en kort bit in på nyåret börjar jobbet med 2024 års budget. Och då kan satsningen få en ny chans. 

Den planerade specialbassängen på 14 gånger 7 meter, med höj och sänkbar botten, beräknas kosta 45 miljoner kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!