Det blir en ny restaurang på handelsområdet

"Go mad, möe mad och mad i rättan tid" säger man i Skåne. Och det stämmer väl överens med önskemålen från Leif Sörensen, när det gäller den nya restaurangen.

Leif Sörensen berättar att förhandlingar pågår med flera tilltänkta krögare som vill öppna restaurang i det lilla huset på handelsområdet.

Leif Sörensen berättar att förhandlingar pågår med flera tilltänkta krögare som vill öppna restaurang i det lilla huset på handelsområdet.

Foto: Olof Carlson/Jimmy Karlsson

Hultsfred2022-10-10 19:00

Det lilla huset i kanten på handelsområdet i Hultsfred är på väg att få en ny framtid som restaurang. Det är i alla fall målet för Leif Sörensen och Jerker Ekelund på Ancott fastigheter.

– Vi förhandlar med flera intresserade, säger Leif Sörensen, det är många som vill driva en restaurang här. Men vi har redan tackat nej till ett par pizzerior. Om några veckor vet vi nog lite mer.

Än så länge är dock projektet i sin linda. 

– Det har inte hänt så mycket än säger Leif Sörensen. 

– Men nu har vi klarat av visningarna av våra industrilokaler, så nu kan vi lägga fullt fokus på restaurangsatsningen.

Kravet som de ställer är att det ska bli en bra lunchrestaurang, med husmanskost som specialitet. 

Tanken är att renovera upp det lilla huset och bygga om det till restaurang.

– Men det får vänta till vi har klart med en hyresgäst, säger Jerker Ekelund, hyresgästen måste få ett ord med i laget hur hen vill ha det. Visst har vi en vision, men det är viktigt att hyresgästen får sätta sin prägel på restaurangen. Men det är ett bra hus så det ska inte behöva bli så mycket jobb med ombyggnaden.

Men det är ju ursprungligen byggt som handelsträdgård, så han räknar med att det måste bytas ventilation och ytskikt. Och att det blir en del omdisponeringar av inredningen.

– Men vi är inga restauratörer, säger Leif Sörensen, så hyresgästen får vara med och berätta hur det ska bli.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!