Nu ska de lösa parkeringsbristen

Det är brist på parkeringsplatser vid många av Hultsfreds Bostäders hyresfastigheter. Nu råder man bot på problemet. På tur står kvarteret Berguven som förlorade sin gästparkering när kommunen blockerade grusplanen utmed Hagadalsgatan.

I kvarteret Berguven efterfrågas fler parkeringar, särskilt sedan den stora grusplanen utmed Hagadalsgatan inte längre får användas som gästparkering.

I kvarteret Berguven efterfrågas fler parkeringar, särskilt sedan den stora grusplanen utmed Hagadalsgatan inte längre får användas som gästparkering.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2019-04-09 06:00

Antalet bilar per hyresfastighet har ökat, jämfört med hur det var förr.

– Kommunens önskemål är att det ska finnas en plats per lägenhet på nybyggnation, redan befintligt kan man inte alltid göra så mycket åt. Men där det finns möjlighet försöker vi nu utöka antalet platser, säger vd Nicke Wainebro.

Gillet i Mörlunda blev först ut, där har man redan utökat antalet parkeringsplatser. I Målilla på Södra Långgatan och i Ekeberg lika så och arbetet pågår för fullt vid fastigheterna intill sjön Hulingen, där antalet platser också ska bli några fler.

– Likaså ska vi försöka utöka platserna i kvarteret Berguven, Hultsfred. Troligtvis får vi plats med ytterligare fem på innergården, säger Nicke Wainebro och tillägger:

– Vi försöker göra så många vi kan till våra hyresgäster, vi ser ju att behovet av fler p-platser ökar, men det är inte enkelt.

Behovet av fler parkeringsplatser vid Berguven aktualiserades inte minst när kommunen stängde av den stora grusplanen utmed Hagadalsgatan, som ligger granne. Den har tidigare använts som gästparkering.

– Jag har aldrig upplevt det som ett problem, att grusplanen använts när hyresgästerna fått besök, säger Nicke Wainebro. Vi har länge diskuterat bristen på parkeringsplatser i det kvarteret, i och med avstängningen blev det extra brådskande att lösa.

Hur långt har det arbetet kommit?

– Vi har inte börjat rita än, så det tar ett par månader till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!