Nu finns chansen att bli kartläsare

Fjolårets succétävling kommer igen. Dubbelt upp dessutom. I år blir det fyra personer som får chansen att åka med i rallybilar under Midnattssolsrallyt som startar i nästa vecka.

Jenni Leppelt på turistbyrån i Hultsfred och Emelie Madsen från turistbyrån i Vimmerby tillsammans med fjolårsvinnaren Michael Wikstål.

Jenni Leppelt på turistbyrån i Hultsfred och Emelie Madsen från turistbyrån i Vimmerby tillsammans med fjolårsvinnaren Michael Wikstål.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2018-06-15 15:25

Turistbyråerna i Hultsfred och Vimmerby går på måndag ut och efterlyser deltagare som vill vara med och tävla om de fyra kartläsarplatserna via sina sociala medier.

Att ta plats i högerstolen på en rallybil, spänna sexpunktsbältet, är en upplevelse utöver det vanliga. Och när man sedan känner kraften, hör den ylande motorn och gruset som smattrar i plåten, ja då kan det inte bli mer rallyupplevelse.

Det kan fjolårsvinnaren i tävlingen, Michael Wikstål intyga.

Han fick åka med Emrik Smedberg, Växjö MS, som bjöd på en hisnande upplevelse längs Strandpromenaden.

­– Jag hade förmånen att sita och njuta av hur han körde, hur man växlade och jobbade med pedalerna, säger Michael Wikstål som blev rejält imponerad.

Årets upplaga av Midnattssolsrallyt har Vimmerby som bas, och på onsdagskvällen körs den första publiksträckan, en ren asfalstssträcka inne i centrala Vimmerby. Tävlingen fortsätter sedan på torsdagen, och då norrut mot Kisa, för att sedan vända tillbaka.

På fredagen vänder man söderut, mot Oskarshamn. Och på vägen tillbaka passeras Hultsfred och den publiksträckan längs Strandpromenaden och Storgatan.

Bästa publikplatserna hittar man utan tvekan i Hembygdsparken, där det finns många spännande svängar. Tävlingen avslutas sedan på lördagen med en tur till Eksjö, där sistasträckan börjar i stan och sedan går ut på Ränneslätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!