Spaden i jorden för första bygget på Batteriet

Den första etappen av två för industrihotellet på Kvarteret Batteriet i Hultsfred är igång. Markarbetet har börjat.

Leif Sörensen på Ancott fastigheter blir först ut att bygga på nya Batteriet. Markarbetet för det blivande företagshotellet är i full gång, och det finns ett intresse för att flytta hit, säger han.

Leif Sörensen på Ancott fastigheter blir först ut att bygga på nya Batteriet. Markarbetet för det blivande företagshotellet är i full gång, och det finns ett intresse för att flytta hit, säger han.

Foto: Olof Carlson/Karin Hertz

Hultsfred2022-02-11 17:00

– Målet är att det ska vara inflyttningsbart lagom till semestern, säger Leif Sörensen på Ancott fastigheter som ansvarar för projektet.

Ancott fastigheter var först med att köpa en tomt på det nya centrala industriområdet i Hultsfred, och blir nu också först med att bygga nytt. 

I första etappen kommer det att bli fem lokaler på 50 kvadratmeter vardera, och lika många på 72 kvadratmeter.

– I andra etappen blir det sex lokaler av varje, säger Sörensen, som håller tummarna för att den här satsningen ska slå väl ut.

– Vi har redan märkt av ett intresse, säger han, det är flera som hört sig för. Det blir nog lättare att sälja lokaler när det finns något konkret att visa upp. Det var ganska många från Hultsfred som kom när vi hade en visningshelg i vår anläggning i Vimmerby för några veckor sedan.

Målsättningen är som sagt att den första etappen ska stå klar till semestern. Men Leif Sörensen vill ändå skicka med en liten brasklapp.

– Det kan vara svårt att få tag i byggmaterial, säger han. Det råder en brist just nu.

På det hela taget är det mycket på gång i den här delen av Hultsfred nu. Närmsta granne till det blivande industrihotellet är nya Willys, som öppnade så sent som på torsdagen. Och strax intill växer stommen fram, till det som ska bli Nordic Wellness gym och padelhall.

Lars Gjörloff, utvecklingschef på kommunen, hoppas på en ketchupeffekt.

– Nu är nollan spräckt, nu hoppas vi det blir fart i matchen. Vi har diskussioner med några intressenter, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!