Nattöppen avfallsanläggning inte hela lösningen

Framtiden för återvinningsstationerna hänger lite i luften. Arbetet med en fastighetsnära insamling pågår.

En nattöppen återvinningsstation vid Kejsarkullen står högt på önskelistan hos ÖSK. Och förhoppningsvis blir den klar under året, även om inte Åke Nilsson vågar säga något datum.

En nattöppen återvinningsstation vid Kejsarkullen står högt på önskelistan hos ÖSK. Och förhoppningsvis blir den klar under året, även om inte Åke Nilsson vågar säga något datum.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-04-05 09:35

Men först handlar det om att lösa knutarna när det gäller hyreshus och inte minst kommunens egna verksamheter. Soprummen är många gånger helt enkelt för små för att man ska kunna ordna fastighetsnära insamling. Men förberedelserna pågår.

Samtidigt jobbar kommunalteknikförbundet ÖSK på att få till en dygnetrunt-öppen avfallsanläggning, som förhoppningsvis skulle kunna minska problemet med nedskräpning. I någon mån i alla fall.

– Arbetet pågår, bekräftar Åke Nilsson (KD) i direktionen. Men det har varit lite mer krångel än vi väntade oss. I och med att den skulle ligga ihop med nuvarande Kejsarkullen blev det mer omständligt än vi trodde. Och tillståndet för kameraövervakning tar också tid.

– Men fortsätter han, vi i direktionen är angelägna om att lösa det så snabbt som möjligt med tanke på att vi dragit in grovsopsinsamlingen som vi hade två gånger om året. Arbetet är i full gång och förhoppningen är att den ska bli klar i år. Jag vågar inte säga något datum.

Han berättar också att Oskarshamns kommun redan har en anläggning i Kristdala av den typen man planerar i Hultsfred.

– Men jag tror inte att en dygnetruntöppen avfallsmottagning löser problemet med nedskräpning helt och hållet. De som beter sig på det viset lär nog inte köra till Kejsarkullen hur öppet det än är, säger Åke Nilsson.

I väntan på att den nya obemannade mottagningsstationen blir klar, är det Kejsarkullens vanliga öppettider som gäller för att bli av med sina överskottsprylar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!